Nyheter

Patrick Reed återförenad med frun: ”Jag kämpade för livet”

Patrick Reed har kämpat sig tillbaka från sjukhussängen till golfbanan. En aning omskakad efter den dramatiska upplevelsen är han allt och berättar nu om sin svåra lunginflammation.

Svårt att få luft

– Det kändes som jag inte kunde andas. Jag drunknade – så kändes det. Sjukdomsförloppet gick så fort och var så brutalt, förklarade Patrick Reed till media på plats i Atlanta.
– De sa till mig att jag skulle se till att skriva till familjen, eftersom man inte skulle veta vad som skulle hända. Det är inte riktigt vad man vill höra, jag kämpade för livet.

Riktigt svårt var det att läggas in och inte ha besök. På grund av covid-19 var sjukhuset stängt för familj och vänner. Det gjorde inte saken lättare för amerikanen, som är mycket fäst vid sin hustru och sina barn. Han längtade varje dag och våndades över att bara få ligga i en sjukhussäng helt ensam.
– De första två dagarna var barnen och min fru det enda jag kunde tänka på. Skulle jag inte få säga hejdå till mina barn? Skulle jag inte få säga till min fru att jag älskar henne och ge henne en kram? Jag var på en mörk plats.

Patricks fru Justin såg till att följa med till Atlanta. Hon är ex-caddie och hjälper till med det mesta kring makens golf-spel.

Justine Reed är nästan alltid med sin man Patrick på golfbanan. Hon är ex-caddie och älskar sporten lika mycket som han.

Men efter fyra dagar blev Patrick Reed utskriven från sjukhuset. Han gör nu andningsövningar för att försöka få tillbaka full lungkapacitet.

Sedan dess har han tränat och hade önskemål om att få spela veckans tourfinal. Flyga var inte aktuellt, så han hoppade in i husbilen och körde alla mil hemmet i Houston i Texas till Atlanta i Georgia. 15 timmar senare var han på plats och glädjen var enorm när nyheten kom, att han efter den här veckan åter kan flyga och leva det vanliga proffslivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights