GolfbettingNyheter

Dags för en ny spännande mixed-tävling

Den här veckans tävling, Grant Thornton Invitational, består av 16 tvåmanslag, där en spelare kommer från PGA-touren och en från LPGA-touren. Det här är första gången sedan 1999 som de båda tourerna samarrangerar en tävling. Då vann John Daly i par med Laura Davies (skön duo förresten) och denna vecka finns det många spännande par för golfpubliken att titta på. Bland annat ett helsvenskt.

– Som LPGA-spelare ska det bli spännande att spela tillsammans med killarna från PGA-touren och jag tror att Grant Thornton Invitational kommer att vara en fantastisk plattform för att förena våra krafter att hjälpa till att utveckla spelet, säger Nelly Korda.

– Den här kombinationen av PGA-tourspelare och LPGA-tourspelare kommer att bli riktigt häftig för alla våra fans, säger Tony Finau som spelar tillsammans med Nelly Korda.

De 16 mixade lagen kommer att spela tre olika format inklusive scramble, foursome och en slags modifierad fyrboll. Den första dagen spelar paren scramble, den andra dagen kommer de att spela foursome och den sista dagen kommer de alltså spela en ”modifierad fyrboll” där båda spelarna slår ut och därefter byter de boll och spelar sedan den bollen resten av hålet.  

Spelplatsen är Tiburón Golf Club i Florida där LPGA:s tourfinal, CME Group Tour Championship, spelades i november. Bästa svenska blev då Madelene Sagström på en delad 16:e plats. Sagström spelar denna vecka i par med Ludvig Åberg som tävlar för första gången sedan sin imponerande seger i The RSM Classic. Förutom att de båda är stora stjärnor på respektive tour är även Ludvig Åbergs caddie Jack Clarke är förlovad med Madelene Sagström. Den svenska superduon är mångas favorit att vinna denna vecka. Unibet ger ett riktigt bra odds, nämligen 7,5 gånger pengarna på en svensk seger i Florida.

Celine Boutier har vunnit fyra gånger på LPGA den här säsongen inklusive en major (Amundi Evian Championship). Fransyskan är en av de absolut bästa i världen runt och på greenerna och det vara väldigt nyttigt denna vecka. Hennes spelpartner Harris English kom tillbaka till touren i våras efter en operation som gjorde att English var borta från golfen i fyra månader. Hans spel sitter allt bättre och precis som Boutier är English fantastisk på att putta och chippa. 11 gånger pengar Unibet på att dessa två närspelsvirtouser tar hem segern denna vecka.

Den nya superstjärnan på LPGA-touren, Rose Zhang, spelar med en superhet Sahith Theegala som nyligen vann sin första titel på PGA-touren. Zhang blev proffs i somras blev förste spelare sedan 1951 att vinna direkt på LPGA-touren i sin proffsdebut. Hon ligger i toppen i ett antal olika kategorier, bland annat greenträffar, samtidigt som Theegala ligger högt upp i puttningsstatistiken. Om du tror att Zhang träffar greenerna och Theegala sänker puttarna hela vägen till vinst får du 12 gånger pengarna på Unibet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights