NyheterTävlingar

AjaBaja Golfen till 20 nya platser under 2024

AjaBajaCancer har sedan 2018 underlättat vardagen för familjer som lever med barncancer. Kännedomen om AjaBajaCancer hos drabbade familjer har ökat och stödet som organisationen ger har utvecklats, idag stöttar de praktiskt, socialt och psykologiskt men ger också kämpande familjer ljusglimtar i en tuff vardag.

AjaBajaCancer bildades 2018 av Ellinor Stattin och Tove Malm när deras barn drabbats av cancer. Organisationens arbete är beroende av gåvor från privatpersoner, företag och fonder samt stiftelser, men de arrangerar även ett antal evenemang och sedan starten har en årlig golftävling, AjaBaja Golfen, på Sparren GK utanför Stockholm varit en viktig intäktskälla för organisationen. 2023 blev året då tävlingen även arrangerades i Puttom Örnsköldsvik GK tack vare ICA Kvantum Örnsköldsvik och Ishockeyprofilen Linus Ullmark. Första året för tävlingen i Örnsköldsvik genererade 274 400 kronor.

 – Jag vet inte var man drar gränsen för succé eller inte, men det gick över förväntan, säger Linus Ullmark som är ambassadör för AjaBajaCancer.

Samarbeta ska göra golfen tillgänglig i hela landet

Nu inleds ett samarbete med Svenska Golfevent och NeH för att göra golfen tillgänglig i hela landet med målet om 20 nya tävlingar redan 2024. Nu pågår ett arbete med att välja ut golfklubbar och lokala sponsorer för denna uppskalning.

– Första året stöttade vi sex familjer, men under 2023  kunde vi hjälpa 544 familjer. Vårt mål är att kunna hjälpa alla. Men då måste vi växa och vi är så glada att kunna skala upp AjaBaja Golfen tillsammans med Svenska Golfevent och NeH, säger Ellinor Stattin, grundare av AjaBajaCancer.

Läs mer om AjaBajaCancer och AjaBaja Golfen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights