NyheterTävlingar

Danska bröder skrev historia

Förra veckan vann Rasmus Højgaard Omega European Masters i Schweiz. Brorsan Nicolai ville inte vara sämre och tog i söndags hem Italian Open på den kommande Ryder Cup-banan Marco Simone Golf & Country Club och därmed blev det första gången som två bröder vinner på Europatouren veckorna efter varandra.

Nicolai Højgaard gick ut på det sista varvet i Italian Open i ledning med ett slag. Dansken behöll ledningen fram till det 14:e hålet där han gjorde bogey. Ytterligare en bogey på hålet efter gjorde att Tommy Fleetwood och Adrian Meronk var ikapp. När han kom till det sista hålet, en lång par-5, visste han att en birdie gällde för att vinna, ett par för särspel.

Där visade den unge dansken stor kyla och slog inspelet till en dryg meter från hål och kunde sedan peta i birdieputten för seger och därmed var den första Europatoursegern för Nicolai Højgaard ett faktum. Den förste att springa in på 18:e greenen för att gratulera var tvillingbrorsan Rasmus som alltså vann förra veckan och som nu fick glädjas över att den några minuter yngre brorsan fick göra det också.

Det danska superbrödraparet.

– Det betyder mycket för mig. Jag har sett Rasmus vinna tre gånger, vilket har fått mig att vinna ännu mer. Att äntligen få det gjort är väldigt speciellt. Jag är väldigt glad att Rasmus, hans flickvän och min flickvän var och tittade. Jag uppskattar det verkligen för jag har inte kunnat vara på plats vid någon av hans segrar. Det betyder verkligen mycket för mig och det är en väldigt speciell dag, sa en lycklig vinnare.

Meronk och Fleetwood slutade på delad andraplats på 12 under par och hemmafavoriten Francesco Laporta knep fjärdeplatsen. Henrik Stenson ledde tävlingen efter en fin 64-runda det första varvet. Han kom till slut delad 15:e och jakten på en Ryder Cup-plats fortsätter för svensken som har en tävling kvar, BMW PGA Championship på Wentworth, att visa att han ska med i laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights