Nyheter

Luke Donald ersätter Henrik Stenson som Ryder Cup-kapten?

Engelsmannen Luke Donald kommer att ersätta den sparkade Henrik Stenson som kapten för det europeiska laget i Ryder Cup 2023, enligt den brittiska tidningen Telegraph.

Stenson fick som bekant sparken som kapten för två veckor sedan, efter att ha meddelat att han går över till LIV Golf, där han gjorde premiär i veckan på Trump Bedminster i New Jersey.

44-årige Luke Donald har spelat i fyra Ryder Cup (2004, 2006, 2010 och 2012) har vunnit fem gånger på PGA-touren och sex gånger på DP World Tour. Den förre världsettan har varit assisterande kapten i de två senaste upplagorna av Ryder Cup. Enligt Telegraph kommer Thomas Björn och Edoardo Molinari att behålla sina roller som vicekaptener i Rom.

Ian Poulter, Lee Westwood, Paul Casey och Sergio Garcia var alla potentiella kaptener för Europas Ryder Cup-lag, men har precis som Stenson tagit steget över till LIV Golf och är därmed inte aktuella att bli kapten under Ryder Cup 2023. Även skotten Paul Lawrie och Robert Karlsson har funnits med i diskussionerna, men nu verkar det alltså som att valet har fallit på Luke Donald.

I en första kommentar om ryktet säger Luke Donald såhär och skickar även en passning till Henrik Stenson:

– Jag skulle älska att bli kapten. Jag skulle stå vid mitt ord och fullfölja det om jag skulle få jobbet. Låt mig säga såhär, jag skulle inte göra en Henrik.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights