Ska Rory McIlroy orka komma tillbaka?

Från småbarnspappa till golfstjärna. En omtyckt nordirländare har haft fullt upp på hemmaplan med lilla dottern, som växer så det knakar. Hushållskassan måste fyllas på så klart och nu finns chansen för golfstjärnan att vinna stortävlingen Wells Fargo.
– Jag ser fram emot att vara tillbaka @WellsFargoGolf nästa vecka i Charlotte. En av mina favoritstop på PGA touren varje år.

Formen har inte varit den bästa och Rorys kollegor har ställts sig frågande: Hur kan en spelare av Rory McIlroys kaliber tappa form? Det är en fråga många ställer sig för tillfället, inte minst hans tourkollega Justin Thomas.

Frustererad över sin golf

Rory McIlroy har känt frustration över att inte kunna leverera maximalt. Han säger att det ”är något som inte stämmer”. På något sätt har det varit svårt för McIlroy att kombinera familj och proffsspel. Mentalt har han haft tankarna på hemmaplan och som nybliven pappa har han satt fokus på annat än golfen.
– Jag letar efter en lösning för att bli bättre, säger han.
Nu tar han rygg på Henrik Stenson (vars spel inte har imponerat nämnvärt) och anlitat Pete Cowen för att hjälpa till. Cowen har coachat Stenson bland andra.

Rory McIlroy

Rory McIlroy är långt ifrån dålig, men har inte toppat ledartavlorna under året. Nordirländaren har missat cutten i de tre största tävlingarna han spelat (Genesis Invitational, Players Championship och The Masters). Han har också tappat från att nyligen ha varit världsetta till att nu rankas 13 i världen, en låg siffra med tanke på vilken spelare det handlar om.

Justin Thomas

Justin Thomas är en ärlig god vän, som försökt peppa sin kollega. Thomas fick frågan av förundrade journalister om han är överraskad över Rory McIlroys medelmåttiga spel. Svaret var “ja”.
– Väldigt överraskad. Det tror jag vi alla är, sa han inför Valspar Championship.
– Rory är en av de mest talangfulla golfare och även en av de som tränar mest. Han kämpar, men på senare tid har det varit motgång i spelet.

Erica Stoll och Rory McIllroy

Nu finns alltså chansen för Rory att bevisa att han fortfarande är en golfspelare att räkna med. Låt oss alla titta på kommande tävling och granska vad Rory McIlroy gör. Kanske finns det mer att ge nu när den första spädbarnstiden är över. Koncentrationen kan återvända till golfen!

Läs mer om Rorys dotter här>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights