Tävlingar

Därför vinner Rory Masters

Golf Monthly ger nu sin syn på huruvida nordirländaren Rory McIlroy har en chans att vinna på Augusta eller inte. Vilka är argumenten för och emot en seger?

Efterlängtad tävling

Rory McIlroy gjorde under Zozo Championship totalt 29 birdies. Något som borde ha lett till en topp-tio-placering.
Men så blev det inte för nordirländaren. Anledningen är att han gjorde en hel del misstag som innebar att han till slut gick runt på 15 under par och slutade på en delad 17:e-plats. Nu undrar golfvärlden hur pass väl den nyblivna pappan kommer att prestera i årets efterlängtade Masters.

Favorit

Rory McIlroy är en av favoriterna att vinna stortävlingen. Ja, kanske är det äntligen hans tur att kränga på sig den gröna kavajen?

View this post on Instagram

🚀 🚀🚀

A post shared by RORY (@rorymcilroy) on

Låt oss först titta på för-argumenten. Hur stor chans har han att kamma hem den åtråvärda segern? Här är de viktiga faktorerna som gör att Rory McIlroy kan vinna årets Masters.

Form

Den här gången är han verkligen i bra form och han är tillbaka efter en tuff period.

Han är redo

Att han fortfarande är ung och stark, bara 31 år, är ett starkt argument för att Rory McIlroy håller sig kvar som den bästa golfaren i sin generation. Men låt oss inte glömma att han inte har vunnit en major sedan PGA-mästerskapet 2014. Sedan dess har Jason Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth och Brooks Koepka stulit showen något. Rory McIlroy kommer att göra allt i år för att rätta till det och eftersom en grön kavaj är den enda pusselbiten som saknas, kan motivationen i år inte bli större.

Går under radarn

Nu är det Bryson DeChambeau som alla tror på. Medan strålkastarna är riktade åt amerikanens håll, finns möjlighet till en mer avslappnad miljö på banan för McIlroy. Dessutom har Rory inte kammat hem några vinster i år och kan därför lugnt gå under radarn, slippa kraven och spela sitt spel.
– Jag gillar det mer. Det finns inte så mycket hype, inte lika mycket, säger Rory i en intervju.

Augusta National

Om du skulle utforma en golfbana speciellt för Rory McIlroy, skulle den se ut som Augusta National.

Erfarenhet

Detta blir hans tolfte master-turnering och nordirländaren har fått nyttig erfarenhet under de åren. Han vet hur man spelar banan. Och Augusta är verkligen en bana där erfarenhet spelar stor roll.

Vilka är då faktorerna som talar emot en seger?

Men det finns flera nackdelar, saker som talar för att det blir ännu en förlust för Rory McIlroy.

Förväntningarna

McIlroy vill förstås vinna en Major väldigt mycket och hans egna förväntningar kan få nerverna att löpa amok. Vi har sett honom kämpa på Augusta förr, senast 2018 med Patrick Reed i finalrundan. Enligt Golf Monthly kommer det att bli en mental utmaning för Rory, eftersom både han och alla fans vet att han har möjligheten att vinna på den anrika golfbanan.

Puttingen

Den måste sitta. Rorys puttar har det varit lite si och så med på sistone. Här gäller det att inte falera.

Sex år

Mer än sex år har gått sedan McIlroy lyfte Major-pokalen på Valhalla august 2014. Det är nu länge sedan och han har spelat mycket efter den gången, så låt oss hoppas nordirländaren kan använda sin expertis på ett smart sätt.

Tävlingen

Rory McIlroy må ha erfarenheten, men yngre förmågor som Collin Morikawa, Matthew Wolff och Jon Rahm är farliga Major-motspelare.

Dustin Johnson
Dustin Johnson

Den forna världsettan Jon Rahm verkar redo att vinna sin första Major och golfspelare såsom Dustin Johnson, Brooks Koepka, Justin Thomas och Bryson DeChambeau är alla svåra att tävla mot när de spelar på topp.

Se till att du följer Golfbladet.se på Facebook och Instagram! @golfbladet.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights