NyheterTävlingar

Se höjdpunkterna från Mexiko

Mayakoba Golf Classic 2020 spelas nu i Mexiko, på halvön Yucatan. Vädret är härligt med temperatur kring 23 grader, men det blåser en del och ganska nervöst är det just nu på fairway där tourspelare från hela världen gör upp om sju miljoner dollar.

Efter första rundan leder Russel Knox, 35, från Skottland som gick runt på 65 slag, –6, på El Camaleon Club i svåra förhållanden.

Mayakoba El Camaleón Golf Club är en av världens farligaste banor>>

Spelarna som knappar in

Bara ett slag i från ligger Joaquín Niemann från Chile. Han fyllde nyligen 22 år och trivs på banan. Han spelar bra men får akta sig då han delar andra plats just nu med Emiliano Grillo, 28, från Argentina och amerikanen Tom Hoge,31.

Knox sammanfattade första rundan så här:

– Jag gillar verkligen den här banan, som känns rätt för mig då spelet från tee och in mot green är det viktigaste här. Att det blåser är ingen nackdel för mig, snarare tvärtom. Jag tycker om att få bollen att segla i vinden, men det får gärna vara lite torrare i gräset, sade Knox.

Inbjudan till US Masters

Mayakoba Golf Classic är en tävling,som har spelats årligen sedan 2007, och var den första PGA Tour-tävlingen att spelas i Mexiko. Med störst prispott i hela Latinamerika är den populär att delta i och det är även den enda golftävlingen i Latinamerika som ger vinnaren en inbjudan till US Masters.

Se höjdpunkterna från första rundan här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights