NyheterTävlingar

11 birdies av Bringner i Holland

Det är dubbel svenskt i toppen av Big Green Egg Open på Ladies European Tour. Sofie Bringner leder efter ett sanslöst första varv på Hilversumsche Golf Club i Holland. Bringner gjorde hela 11 birdies (!) och kom in på 64 slag, åtta under par, och leder med tre slag före Sara Kjellker och Nicole Garca från Sydafrika.

Bringners spel var lika stekhett som vädret i Holland och i den 30-gradiga hettan rivstartade svenskan med fem raka birdies.

– Jag slog bollen riktigt rakt i början och gav mig själv många birdiechanser. Jag tog vara på dem allihop och sa till mig själv att inte tänka så mycket utan bara ha kul på golfbanan idag. Och det fungerade ju, sa Bringner efteråt.

En bogey på sexan stoppade kort hennes framfart, men 26-åringen kontrade direkt med ytterligare en birdie på sjuan. Efter några hål av mer ”normal” golf satte Bringner full fart igen och hon avslutade med att göra fyra birdies på de sista sex hålen för att tangera hennes bästa runda någonsin på Ladies European Tour.

– Det var väldigt roligt att spela golf idag. Det kändes så lätt där ute nästan hela tiden. Jag slog inte så många drives, banan är väldigt smal och ruffen är riktig tuff, så det gällde att pricka fairways. Vilket jag gjorde. Jag ska försöka göra detsamma imorgon, sa Bringner.

Även Sara Kjellker var nöjd med sin inledningsrunda på 67 slag.

– Jag är väldigt nöjd med dag ett. Mitt mentala spel är riktigt bra just nu. Jag är närvarande på banan och jag tror på mig själv. Det funkade förra veckan på Irland och det känns fortsatt bra därute, sa Kjellker efteråt.

Titelförsvararen Anna Nordqvist spelade stabilt den första dagen och gick runt på 69 slag och delar åttonde platsen. Även Emma Nilsson och Lisa Pettersson inledde bra och delar 21:a platsen på 70 slag, två under par.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Big Green Egg Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights