NyheterTävlingar

De tar över Företagsgolfen

Sveriges och en av världens äldsta företagsgolftävlingar har varit pausad sedan 2020 på grund av pandemin. Men i höst är det dags för comeback för den klassiska tävlingen som såg dagens ljus samma dag som Göran Zachrisson, de delar födelsedag den 14:e maj 1938.

Den startade som Svenska Dagbladets Korporationsgolf och har senaste åren gått under namnet Företagsgolfen. Tävlingen har sedan 1982 drivits med framgång av Göran Oredsson tillsammans med olika samarbetspartners. Perioden 2013-2016 arrangerades tävlingen årligen på 10 spelplatser runt landet med över 3 000 deltagande 2-mannalag.

Nu har Företagsgolfen tagits över av Roger Hofflander (fd Österåkers GK) och Hans Olofsson (grundare Golfbaren). Det är två rutinerade herrar avseende företagsarrangemang på golfbanor som nu tar över stafettpinnen för tävlingen. Avsikten är att återigen bli en ledande aktör inom företagsgolf och Göran Oredsson finns med som bollplank och rådgivare även framåt.

– Vi älskar golf, tävling, företagande och möten mellan människor och ser fram emot att kombinera dessa och fortsätta utveckla ett koncept med en gedigen historik, säger Hans Olofsson som förutom stora golfevent har arrangerat över 1 000 företagsevent på sina golfinspirerade minigolfbanor inom konceptet Golfbaren.

– Efter snart 20 år som entreprenör med starkt golfintresse i grunden blir detta en spännande utmaning. Just att möta och ta hand om 100-tals taggade golfare på en företagsgolfdag är inspirerande och något som får mig att ticka igång lite extra, menar Roger Hofflander som de sista åren varit ansvarig för all företagsgolf på Österåkers Golfklubb.

Planen 2024 är att arrangera några få men riktigt bra tävlingar i Stockholms-området i augusti & september med finalrunda på Bro Hof Slott GC i oktober för att sedan på sikt likt tidigare år även ha ett flertal spelplatser runtom i landet samt finalspel i utlandet.

– Pandemin slog hårt mot hela samhället och så även Företagsgolfen. Det har varit en rejäl uppförsbacke och jag är oerhört glad att kunna lämna över konceptet till två driftiga personer som jag är övertygad om kommer kunna driva detta vidare på bästa sätt. Nu ser jag fram emot att vara med som deltagare i några år till i stället, säger Göran Oredsson med över 40 års erfarenhet av att driva Företagsgolfen och allehanda stora golfevent.

För information om spelplatser, regler med mera, gå i på www.foretagsgolfen.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights