Nyheter

McIlroy vinner PGA-finalen och 190 miljoner

Rory McIlroy vann PGA-finalen och fick 190 miljoner. Han fick lyfta sin tredje Fedex Cup-pokal, och vinsten var sannolikt den bästa segern av alla för golfspelaren. Varför? Därför att han tog revansch på alla penningstinna LIV-spelare genom att få en av golfvärldens fetaste prissumma.

Dramatiken var total

McIlroys fjärde runda började med en bogey, men han drog jämnt med Scheffler efter att amerikanen satte tre bogeys på sitt scorekort under de första sex hålen. När McIlroy gjorde fem birdies på sina första 12 hål, var loppet officiellt igång. En ytterligare bogey på 14:e tryckte tillbaka McIlroy bakom Scheffler, men Rory svarade omedelbart med en häpnadsväckande birdie-putt på 15:e, som fick publiken att jubla.

Vilken dramatik! Här kan ni se ett klipp från YouTube från Fedex Cup 2022.

Det har varit en omtumlande säsong. Rory McIlroy ses som en superhjälte efter att ha stått emot LIV Golf Series lockande miljoner. Flera kollegor har bytt tour. För pengar. Saudiska sedlar har lockat några av spelets största namn till att lämna touren.

Blev rik som ett troll

Av den totala bonusen på 75 miljoner dollar delades hela 18 ut till McIlroy som nu sägs vara god för mer än 250 miljoner dollar. Trots att han glidit upp på rik-listan efter sin seger, ville nordirländaren betona att pengar knappast är drivkraften i hans spel.
– Pengar är pengar, det är bra att ha och eftersom att spela golf är vårt jobb så spelar vi så klart för pengar. Men i det här skedet av min karriär handlar det om att vinna titlar, vägen dit, känslorna och vem jag möter, sa Rory efter segern.

Shane Lowry gratulerade Rory McIlroy på Instagram efter att den irländska golflegenden vunnit Fed Ex Cup för tredje gången.

Först att gratulera sin vän var Shane Lowry. Han lade ut den här bilden med en uppmuntrande bildtext på instagram.

Golfvärlden gillar Rory McIlroy. Han är sympatisk, har en snygg sving och är en av PGA-tourens spelare, som vågar gå emot trenden att följa med dit mest pengar finns att hämta. Precis som Tiger Woods står han stolt som en fura när det blåser och tänker inte rubba sig en millimeter vad gäller åsikten om LIV Golf Series.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights