NyheterTävlingar

Golfvärlden hyllar Scheffler efter segern i Masters

Scottie Scheffler fyrputtade det sista hålet i årets Masters. Han kunde ha sexputtat och ändå vunnit. Amerikanen var överlägsen i årets upplaga och nu haglar lovorden in från hela golfvärlden över världsettan som vunnit fyra tävlingar på två månader och som på söndagskvällen fick ta på sig den gröna kavajen.

– Det är historiskt, sa Will Zalatoris som kom delad sexa på Augusta.
– Han spelar den bästa golfen i världen och det påminner lite om Jordan Spieth 2015, fortsatte Zalatoris och tänkte på Spieths otroliga säsong 2015 då han vann Masters och U.S. Open, kom tvåa i PGA Mästerskapet och fyra i The Open.

– Hatten av för Scheffler, sa Rory McIlroy som gick runt på 64 slag den sista dagen, en spurt som ledde hela vägen upp till en andraplats.

– Han har varit bättre än oss alla andra hela den här veckan.

Scheffler har varit bättre än alla andra spelare i världen inte bara den här veckan, utan hela den här våren. Fyra segrar på sina sex senaste tävlingar visar hur överlägsen Scheffler är just nu.

Allt började när Scheffler parades ihop med USA:s Ryder Cup-kapten Steve Stricker i det sista varvet av PGA-mästerskapet förra året. Stricker såg hur bra Scheffler chippade och puttade, och vilken bra kille han verkade vara, och gav honom ett wild card till laget i Ryder Cup. Där gjorde Scheffler det mesta rätt och vann bland annat sin singelmatch mot Jon Rahm.

Ryder Cup gav Scheffler ett enormt sjävförtroende och när han sedan bytte caddie till veteranen Ted Scott föll alla bitar på plats.

– Ingen spelare är en ens i närheten av hans spel de senaste månaderna, menade Patrick Cantlay.

Under söndagen gick Scheffler ut i ledarboll med Cameron Smith. Smith närmade sig till en början av var endast ett slag efter Scheffler ett tag, men efter en boll i vattnet på 12:an med trippelbogey som följd var Smiths jakt över. Istället var det en furiöst spurtande Rory McIlroy som utgjorde det största hotet. McIlroy satte chippar och puttar från alla håll och kanter på Augusta National och där han avslutade med att sänka ett bunkerslag för birdie på avslutningshålet för 64 slag på varvet tog han över ledningen i klubbhuset på sju under par.

Rory McIlroy firar efter sitt bunkerslag på det 72:a hålet. Foto: Getty Images

Men Scheffler tuffade på och kom till det 18:e hålet med en femslagsledning. Han slog upp sig på greenen och kunde kosta på sig en fyrputt innan saken var klar. Han skrattade till lite förläget, höjde armarna i skyn och kramade om sin caddie, Ted Scott.

För 60 dagar sedan hade Scheffler ingen seger på PGA-touren. Nu har han fyra. Och dessutom en grön kavaj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights