NyheterTävlingar

Mikael Lindberg vann på Allerum

Mikael Lindberg tog ett stort steg mot att säkra sitt DP World Tour-kort 2023 genom att vinna Indoor Golf Group Challenge på Allerum GK. Tävlingen kortades ned till 54 hål på grund av kraftigt regn på lördagen, vilket innebar att Lindberg tvingades återuppta sin tredje runda på söndagen efter att spelat endast ett hål innan det långa avbrottet.

Han avslutade med en 66-runda och slutade totalt 17 under par, vilket var tre slag bättre än dansken Nicolai Tinning, engelsmannen Steven Tiley och Robin Sciot-Siegrist från Frankrike som alla delade andraplatsen.

Segern för upp Lindberg till 11:e plats på Road to Mallorca-rankingen och han är nu väldigt nära ett kort på DP World Tour nästa säsong, där det gäller att vara bland de 20 bästa.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det har varit en lång vecka och att stå här som en vinnare är en dröm som går i uppfyllelse, det är fantastiskt, sa en överlycklig Mikael Lindberg efter sin seger.

– Det här betyder så mycket för mig. Indoor Golf Group har varit en stor del av min golfkarriär. De har trott på mig och att kunna vinna deras tävling är väldigt speciellt.

– När vi spelade igår var det så mycket regn och jag var så blöt, så för mig var det bra att spelet avbröts och vi fick vänta till idag. Det gick bra för mig men jag hade även lite tur.

Vinsten i Indoor Golf Group Challenge var Lindbergs första någonsin på Challengetouren och Sveriges andra i år då Jens Dantorp vann Challenge de Espana i maj. Jakob Hansson och Christopher Feldborg Nielsen delade femteplatsen medan Simon Forsström var ett slag längre bak på åttonde plats.

The Road to Mallorca går nu vidare till B-NL Challenge Trophy by Hulencourt i Belgien den 1-4 september.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Indoor Golf Group Challenge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights