GolfbettingNyheter

Det äldsta öppna mästerskapet på DP World Tour

Veckans tävling på DP World Tour, Open de France, är det äldsta öppna mästerskapet i Europa. Tävlingen spelades första gången 1906 och vanns då av fransmannen Arnaud Massy. Han vann igen året efter och blev samma år första fransman att vinna The Open.

Sedan 1991 har Open de France spelats på Le Golf National utanför Paris förutom två gånger. Här spelades även Ryder Cup 2018, då med Alex Norén i laget. 2020 och 2021 blev det ingen tävling på grund av pandemin. Ifjol var den tillbaka på tävlingsschemat och det blev en spektakulär avslutning där italienaren Guido Migliozzi stod för en makalös spurt och hans slag till den 18:e greenen den sista dagen blev ”årets slag” på DP World Tour 2022. Migliozzi avslutade med en 62-runda för att vinna med ett före Rasmus Hojgaard.

Genom åren har Open de France haft flera av golfens giganter som vinnare. Ballesteros, Olazabal, Faldo, Langer och Lyle har alla tagit hem den stora pokalen. Alex Norén vann här 2018 och kommer nog göra allt för att komma med till OS nästa år. För här kommer nämligen golfen att avgöras när Paris står värd för de olympiska spelen 2024.

Eftersom det är en vecka kvar till Ryder Cup i Rom är de flesta redan där eller värmer upp på annat håll än i Paris. Ludvig Åberg är till exempel och hejar på de europeiska tjejerna i Solheim Cup i Spanien denna vecka. Enda spelare från det europeiska laget i Ryder Cup som är på plats på Le Golf National är skotten Robert MacIntyre. Om han vinner bör han nog undvika samma segerfirande som fransmannen Thomas Levet gjorde när han vann här 2011. Levet blev så glad att han hoppade ner i dammen vid den 18:e greenen. Där var det dock betydligt grundare än vad han trodde så Levet bröt foten och missade en mängd tävlingar, bland annat The Open som spelades veckan efter…

Den spelare vi tror mest på denna vecka är Min Woo Lee från Australien. Han visade på Irland och inte minst på Wentworth förra veckan vilket fantastiskt närspel han har. Och det kommer att behövas på Le Golf National med sina kluriga och upphöjda greener där det gäller att kunna slå många typer av närspelsslag för att komma åt pinnarna. Det passar Lee perfekt. Han är i form, är femma på Race to Dubai-rankingen och är vår favorit denna vecka. En seger på Min Woo Lee ger 13 gånger pengar på Unibet.

Vi fortsätter att tro stenhårt på Alexander Björk. Att han missade cuten på Irland innebar en ledig helg för första gången på länge och han kunde då fila lite på svingen. Det fina spelet var tillbaka direkt förra veckan på Wentworth och denna vecka borde både banan och startfältet passa Björk. Han har redan åtta topp-10 placeringar i år och lär vara med i toppen den här veckan också. Björk ger 19 gånger pengar på Unibet.

Engelsmannen Jordan Smith är vårt tredje tips. Han kom sjua här förra året och har en smått fantastiskt statistik på DP World Tour från tee till green. Han träffar till exempel näst flest greener av alla och är rankad 18:e i fairwayträffar. När det kommer till puttning är dock rankingen 153. Vilket ändå är ett stort steg framåt från förra säsongen. Om 30-åringen bara puttar OK på Le Golf National kommer han vara med i toppen. Puttar han rentav bra, kan han vinna hela tävlingen. En seger på Smith ger 21 gånger pengar på Unibet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights