NyheterTävlingar

Europa vann Junior Solheim Cup

Det europeiska laget, med tre svenskor, vann en komfortabel seger i Junior Solheim Cup som spelades på spanska La Zagaleta Golf Club. Europa tog tidigt en rejäl ledning den första dagen och stormade fram till 5,5 poäng mot USA:s 0,5 poäng tack vare ett formidabelt spel i foursomes.

Det helsvenska paret Meja Örtengren och Josefin Widal vann sin match med 2/1 och Nora Sundberg som spelade tillsammans med Anna Canadó från Spanien delade sin. Det blev 3-3 i eftermiddagens bästbollar där Vidal i par med Cloe Amion från Spanien vann sin match men där tyvärr paret Meja Örtengren och Nora Sundberg fick ge sig med 3/2 mot amerikanskorna Koo och Davis.

Europa ledde efter den första dagen med 8,5 mot 3,5 och det var ett taggat lag, ledda av kapten Gwladys Nocera och vicekaptenen Nora Angehrn, som peggade upp i tisdagens singelmatcher.

Europa var tidigt upp i ett flertal singelmatcher och gav amerikanskorna aldrig en chans att komma ikapp. Nora Sundberg vann sin match mot Gianna Clemente med 4/2 och tog Europa ett steg närmare segern.

När sedan spanjorskan Cloe Amion vann sin match mot Elizabeth Rudisill var saken klar och Europa tog därmed sin andra raka Junior Solheim Cup. Segersiffrorna skrevs till slut till 15-9. Josefin Widal förlorade sin singelmatch mot Leigh Chien men i den sista matchen stormade Meja Örtengren fram till en 4/3-seger mot Irene Kim.

– Det är lätt att vara kapten till ett sånt här lag! Det här tjejerna har jobbat stenhårt för segern och jag vill måste gratulera dem för allt arbete de lagt ner under säsongen för dessa två fantastiska dagar, sa kapten Gwladys Nocera efter segern.

Tyskan Helen Briem sammanfattade veckan såhär:

– Det så häftigt för att vi alla är så olika. Vi kommer från olika länder, men kämpar tillsammans. Vi har så många olika personligheter vilket är så coolt. Vi var enormt fokuserade och vann som ett lag. Men det roligaste är fortfarande kvar. Nu ska vi till Solheim Cup och vi ser verkligen fram emot det, sa Briem.

Foto: Mark Runnacles / LET

Klicka här för att komma till slutresultatet från PING Junior Solheim Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights