NyheterTävlingar

Doldisen Dodd slog storstjärnorna på Sunningdale

Det vimlade av världsstjärnor i toppen inför den sista dagen av The Senior Open på Sunningdale Golf Club, några mil väster om London. Där fanns Darren Clarke, Bernhard Langer, Miguel Ángel Jiménez, Ernie Els, Thomas Björn, men till slut var det en relativt okänd 55-åring från Wales som var starkast och tog hem sin första major som senior. Stephen Dodd gjorde birdie på avslutningshålet för att vinna årets Senior Open med ett slag före spanjoren Jiménez.

Efter att skjutit en fantastisk 62-runda på lördagen gick Dodd ut i ledarbollen med amerikanen Jerry Kelly på det avslutande varvet. Någon jakt på en ny 62-runda var det dock inte tal om. Dodd spelade stabilt och försökte göra par hela tiden. Det var en bra taktik men på de sista nio närmade sig både Jiménez och Darren Clarke i snabb takt.

När Dodd gjorde bogey på det 13:e hålet var det jämnt i toppen. Men en snygg birdie på det 72:a hålet gjorde att Walesaren kunde hålla undan med ett slag och därmed vinna sin första seniormajor och på kuppen fick han även en plats i The Open på St. Andrews nästa år.

Miguel Ángel Jiménez slutade tvåa, ett slag efter Dodd.

Jiménez, som vann Senior Open 2018 kom slaget efter Dodd, och Darren Clarke slutade trea. Tysken Bernhard Langer som vann i fjol spurtade till en fjärdeplats.

– Det har inte riktigt sjunkit in än. Det var en tuff dag där jag fick kämpa på många hål, men jag är säker att när jag börjar reflektera över vad jag gjort så kommer att jag vara en mycket lycklig man, sa Dodd efteråt.

– Det här kan vara den enda chansen jag någonsin får att vinna en major som senior och jag försökte med alla medel att försöka ta den chansen. Jag har bara spelat en tävling de senaste 18 månaderna så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig den här veckan. Jag är stolt över hur jag spelade och kanske framförallt hur jag agerade efter mina dåliga slag. Jag lyckades nästan alltid följa upp dem med en bra chip eller en bra putt.

Stephen Dodd spelade sin andra tävling på 18 månader. Och vann sin största seger i karriären.

– Jag tittade hela tiden på leaderboarden så jag visste exakt hur jag låg till och vad jag behövde göra. Det håller mig fokuserad och jag är oerhört stolt över att jag lyckades göra birdie på det sista hålet för att vinna.

Bästa svensk blev Jarmo Sandelin på en delad 28:e plats. Jarmo var länge topp-10 men avslutade med en trist 75-runda och tappade många placeringar. Joakim Haeggman slutade på en delad 40:e plats. Nästa år spelas Senior Open för första gången på Gleneagles i Skottland. Speldatum är 21-24 juli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights