Nyheter

Vilken revansch, Stenson!

Nu är det klart att det blir blågult i Ryder Cup trots allt. Henrik Stenson kommer att göra premiär som assisterande kapten under tävlingen.
– Det är en stor ära att få samtalet och bli en del av det europeiska laget. Jag har upplevt fem Ryder Cup-lag tidigare och vunnit tre va gångerna. Nu får jag möjlighet att vara vice kapten för att hjälpa Europa. Det är stort och vi ska göra allt för att behålla pokalen, säger en överlycklig 45-åring i ett pressmeddelande.


– Padraig ringde mig på måndagsmorgonen och det var inte ett speciellt långt samtal. Jag accepterade rollen direkt och sade att jag ska hjälpa honom och laget på bästa möjliga vis. Vi har ett väldigt starkt lag. Det är en stor mix av erfarenhet samtidigt som tre spelare debuterar i Ryder Cup, vilket är en perfekt kombination. Vi har en styrka i vårt djup så jag ser fram emot att komma dit och se grabbarna prestera.

Henrik Stenson är glad över att få vara en del av Ryder Cup 2021

Padraig Harrington, 50, är nöjd med sitt val. Stenson kommer att bli irländarens femte assistent för det europeiska laget under Ryder Cup-matchen på Whistling Straits som inleds nästa fredag. Henrik Stenson har under 19 matcher spelat in 11 poäng och senast det spelades Ryder Cup var han 100-procentig i sina tre matcher.

Kämpar för Europa

Andra assisterande kaptener är Robert Karlsson, Luke Donald, Martin Kaymer och Graeme McDowell. Padraig Harrington från Dublin ser fram emot att kämpa för Europa.
– Det ska bli spännande. Nervöst. Men spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights