NyheterTävlingar

Mexikansk seger i Houston

Carlos Ortiz, 29, var starkast på sluthålen och blev historisk som den första mexikan att vinna på PGA-touren på över 42 år.
– Det känns fantastiskt. Att få vinna här i Texas där jag gick i skolan och det var massor av fans som hejade fram mig, både latinos och vanliga Texasbor och jag är tacksam för deras stöd hela vägen, sade en tårögd Carlos Ortiz efter segern.

Hyllar sin hjälte

Det var länge sedan en spelare från Mexiko vann. År 1978 kammade Victor Regelado hem Quad Cities Open. Det här betyder så klart otroligt mycket för latinamerikanerna, som nu fått en golfhjälte att hylla.

Publiken stöttade

Han hade en hel hejaskara som peppade under fjärde rundan i Houston Open. 2 000 åskådare hade tillåtits köpa biljett. Kanske var det det stödet som gjorde att han rullade i en svår sjumetersputt och säkrade ledningen. 29-åringen fick nu sin första seger på PGA Tour.

Carlos Ortiz är född 24 april 1991 i Guadalajara, Jalisco, Mexico och flyttade till USA för att spela golf och studera på University of North Texas. Han bor i Dallas och har en yngre bror, Álvaro, som är amatörgolfspelare. Lillebror representerade Mexico i Eisenhower Trophy år 2016 och 2018 och vann 2019 Latin America Amateur Championship. Duktiga bröder således!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights