Dubbel glädje för Frida Kinhult

Frida Kinhult, 21 vann Symetras tourfinal. Nu är hon klar för US Open – och spel på LPGA-touren nästa säsong.
– Det känns superhäftigt, säger hon till Sportbladet.

Ett stor steg i karriären

Nu tar svenskan ett rejält steg framåt i sin karriär. Segern i tävlingen i Davidson i North Carolina gör att Frida Kinhult kommer bland de fem främsta i sammandraget på Symetratouren, som är den nästa högsta proffsnivån i USA, och därmed får flytta upp till LPGA-spel.

View this post on Instagram

What a week🎉😳 Speechless. Thankful❤️

A post shared by Frida Kinhult (@fridakinhult) on

Frida Kinhult gör sitt första år som proffs efter en framgångsrik karriär på college i USA. Redan som amatör kvalade hon in till majortävlingarna British Open och Ana Inspiration i fjol. Nu får hon efter bara en säsong på Symetratouren ta steget upp till översta proffsnivån, LPGA-touren i USA.

21-åringen från Fiskebäckskil imponerade stort i sista rundan och såg till att hålla kvar sin ledning från den tredje. Marginalen till tvåan minskade från sex till fyra slag före amerikanskan Demi Runas, men segern var aldrig hotad.

Redan inkvalade

Härnäst väntar majortävlingen US Open i Houston som spelas den 10-13 december. Där får Frida Kinhult sällskap av svenskorna Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist och Madelene Sagström. De tre är inkvalade redan.

Foto Getty Images, Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights