NyheterTävlingar

Robert Karlsson nära att ta sin första seger

Inför det sista varvet av Chubb Classic på PGA Champions Tour tänkte Steve Stricker att någon kommer gå ut på den sista rundan och skjuta en riktigt låg score och vinna tävlingen. Det blev han själv som gjorde det.

Efter två rundor var Robert Karlsson i delad ledning med Fred Couples, båda på 12 under par, men det blev alltså USA:s Ryder Cup-kapten som till slut drog det längsta strået i Chubb Classic. Robert Karlsson närmade sig på slutet med en fin avslutning, men Stricker kunde till slut vinna med ett slag före svensken.

Det var Strickers sjätte seger på Champions Tour och den första sedan US Senior Open 2019.

steve stricker
Steve Stricker tog sin sjätte seger på Champions Tour.

Robert Karlsson gick i ledarboll med Fred Couples och de båda fick se Stricker blåsa förbi dem på de första nio hålen. Men Karlsson var den som tog upp jakten med Stricker och med birdies på 15 och 16 började han närma sig amerikanen. Det blev ytterligare en birdie på avslutningshålet, men det var ett slag som saknades för att gå ikapp och han fick nöja sig med en andraplats. En placering han delade med tysken Alex Cejka.

Robert Karlsson ligger nu 9:a på Charles Schwab Cup, rankingen på Champions Tour. Två placeringar före Steve Stricker, som fortfarande pendlar mellan Champions Tour och PGA Tour. När han inte tävlar på de olika tourena arbetar han med förberedelserna inför höstens Ryder Cup.

– Jag älskar att spela på Champions Tour. Konkurrensen är tuff, men jag tycker fortfarande att jag platsar på PGA Tour. Jag tänker spela fler tävlingar där under säsongen och försöka ta en plats i FedEx Cup-slutspelet igen, sa en nöjd vinnare om sina planer.

När USA i höst ställs mot Europa kommer Padraig Harrington vara kapten för de europeiska laget. Med en viss Robert Karlsson som vicekapten …

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights