NyheterTävlingar

Åberg i täten på Pebble Beach

Tre spelare delar ledningen i AT&T Pebble Beach Pro-Am inför helgens spel. En av dem är Ludvig Åberg som hade en fantastisk dag på greenerna på Pebble Beach och öste i långputtar från alla håll på sin väg till en slutlig 65-runda. Det var den näst bästa rundan på hela dagen. Bara världsettan Scottie Scheffler var bättre med en 64-runda och de båda delar nu ledningen tillsammans med belgaren Thomas Detry.

Ludvig Åberg började sin runda med att sänka puttar från 14, 12 och 10 meter på tre av de första fyra hålen och var fyra under par efter fyra hål. Svensken satte ytterligare tre birdies på varvet och kom in på 65 slag.  

– Jag fick en fantastiskt bra start och sedan spelade jag stabil golf hela vägen in. Jag är väldigt nöjd med mitt spel och hur jag slår bollen just nu och jag ser verkligen fram emot helgen, sa Åberg efteråt.

Även världsettan Scottie Scheffler öste i birdies på Pebble Beach. Det blev till slut hela åtta stycken och med bra puttning lyckades han undvika att göra någon bogey och Scheffler är tillsammans med Åberg och Detry elva under par när tävlingen nu fortsätter att spelas endast på Pebble Beach och utan amatörer som nu spelat färdigt.

Bakom ledartrion jagar flera världsstjärnor. Patrick Cantlay var nära att ansluta sig till ledarna men en missad kortputt för birdie på det 17:e hålet och en drive ner i vattnet på det 18:e gjorde att Cantlay fick nöja sig med 70 slag och totat tio under par.

Justin Thomas har spelat i princip felfri golf de två första dagarna och hade nog varit i ensam ledning om han puttat normalt. Trots usel puttning är Thomas bara två slag från täten och ligger på femte plats inför helgen.

Vädret på den amerikanska västkusten har varit lite bättre än förväntat de två första speldagarna. Men i helgen verkar det svårt att undvika det oväder som är på väg in över Pebble Beach och som ska kulminera på söndag.

Klicka här för att komma till ledartavlan från AT&T Pebble Beach Pro-Am

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights