Nyheter

Mirim Lee vann ANA Inspiration

Det blev till slut Mirim Lee, 29, från Sydkorea som vann sin första major i ANA Inspiration, hon slog därmed amerikanskan Nelly Korda och den segertippade kanadensiskan Brooke Henderson med en birdie. Det var Lees första titel i LGPA Tour sedan 2017 och den fjärde under hela hennes karriär.

Svalkande seger

Lee firade segern med ett dopp i Poppies Pond tillsammans med sin caddie Matt Gelczis, ett skönt sätt att svalka av sig efter den heta rundan på golfbanan. Hon förklarade segerdoppet så här:

–Jag är egentligen inte rädd för vatten men den här dammen såg lite djup ut, så det är sant att jag tvekade ett tag först innan jag hoppade i, sa segraren Lee till CNN efter badet.

Hade ingen närkontakt

Lee medgav i intervjun efteråt att hon haft turen på sin sida. Under nästan hela slutronden stod kampen mellan 22-åriga amerikanskan Nelly Korda och hennes ett år äldre kanadensiska kollega, Brooke Henderson. De bytte ledning under hela ronden och trots att sydkoreanskan Mirim Lee aldrig var ett direkt hot hade hon heller aldrig riktig närkontakt.
– Jag ville bara chippa in och göra birdie och så gick den i. Jag hade väldigt mycket flyt idag och det var egentligen den dagen då jag fick kämpa mest, inte så många av mina slag gick dit jag ville, sa en överraskad Lee, via tolk.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights