Utrustning

ECCO lanserar en ”Iceman”-sko med Henrik Stenson

Det danska golfskorvarumärket ECCO tar återigen nya grepp för golfskodesign när man tagit fram en sko inspirerat av is till öken i mellanöstern.

Specialutgåvan ECCO S-THREE Iceman kommer att användas av Henrik Stenson vid Abu Dhabi HSBC Championship den här veckan. Stenson är ambassadör för ECCO och namnet är en hyllning till svensken som kallas för just ”Iceman” av sina tourkollegor.

Skon finns i svart och vitt med en isblå och vit färg i mellansulan samt ”sprucket” läder på ovansidan som ser ut som skärvor av krossad is.
– Det är fantastiskt att skapa Iceman-skon tillsammans med ECCO, säger Henrik Stenson i ett pressmeddelande.

Sprucket läder

 –ECCO är kända för att leverera kvalitet, komfort och stil, och dessa skor representerar exakt det. Med det spruckna lädret på ovansidan med färgerna på sulan kommer skorna säkert få uppmärksamhet på golfbanan.

Premiär för skorna i Abu Dhabi

Skorna kommer att användas för första gången nu i veckan under Abu Dhabi HSBC Championship av Henrik Stenson när Europatouren 2021 drar igång. De kommer att finnas tillgängliga för allmänheten att köpa under våren och är en av sju olika färger i den uppdaterade S-THREE-kollektionen.

Stenson har varit med och designat Iceman-skorna, som alltså är en del av S-THREE-serien som i sig är fyllda av banbrytande teknologi. Designen gör att skorna kan bäras både på och utanför golfbanan och tekniken i mellansulan kallas Zonal Fluidform som har tre zoner av mjukhet för att balansen mellan stabilitet och dämpning ska vara perfekt.

Mellansulans häl är konstruerad för medium mjukhet för att säkerställa rätt mängd dämpning och komfort, medan mellansulans centrala del är hårdare för att ge bra sidostabilitet under svingen.

Mycket bra gångkomfort

Sulans framkant har den högsta mjukheten för bästa gångkomfort. Skon har även en GORE-TEX-teknik som förhindrar fukt från att tränga in i skon, samtidigt som fukten inifrån försvinner ut. Priset för ECCO S-THREE Iceman när den kommer till butikerna i vår är 2 000 SEK.

Henrik Stenson gillar skorna, vilket han berättar i ett inlägg på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights