Tävlingar

McIlroy leder i Abu Dhabi

Rory McIlroy fick en perfekt start på säsongen genom fantastisk golf i Abu Dhabi och inledde med en 64-runda, åtta under par i Abu Dhabi HSBC Championship, den första Rolex Series-tävlingen i Race to Dubai 2021.

Började bra

Den fyrfaldiga major-vinnaren jagar fortfarande sin första seger i den prestigefyllda tävlingen, han har fyra andraplatser, tre tredjeplatser, en topp fem och en topp 15 i Abu Dhabi. Och det började ju onekligen bra för nordirländaren. Hans 64-runda är det bästa han någonsin gjort på Abu Dhabi Golf Club.

Tidig ledning

McIlroy startade på 10:an och inledde direkt med en birdie. Ytterligare en på tolvan gav honom en tidig ledning och sen varvade han par och birdies i en lagom takt resten av varvet. Till slut blev det åtta birdies totalt och inga tappade slag och det felfria varvet gör att han leder tävlingen efter det dag ett. Närmast jagande är engelsmannen Tyrell Hatton som öppnade med en eagle på 10:an, sen sju raka par, innan det var dags för ytterligare en eagle på det 18:e hålet. Tre birdies på de sista nio hålen gav till slut 65 slag, sju under par.

– Jag visste att 65 är det bästa jag har skjutit här och jag har gjort det några gånger, så jag tänkte att om jag ökar takten på de sista nio kunde jag slå det. Jag satte några riktig sköna birdieputtar och det blev en perfekt start på året, sa en nöjd McIlroy efter varvet.

Bra längdkontroll

– Det var mycket som var bra idag. Jag slog många bra drivar, hade bra längdkontroll och slog många riktigt bra järnslag, framförallt i början av rundan. Och jag har nog aldrig puttat så här bra i Abu Dhabi någonsin tidigare. Jag brukar ha svårt att läsa greenerna här, men idag kände jag tidigt på varvet att jag hade kontroll på greenerna.

Dimma över golfbanan

Paraguays Fabrizio Zanotti är ett slag efter Hatton på sex under par, medan fransmannen Romain Langasque och Rafa Cabrera-Bello från Spanien delar femteplatsen på fem under. Försvarande mästare och regerande Race to Dubai-mästaren Lee Westwood öppnade med en 69-runda. Dimma gjorde att spelet försenades med tre timmar, vilket i sin tur gjorde att spelet avbröts på grund av mörker och ungefär hälften av spelarna han inte spela färdigt det första varvet. För våra svenskar gick det sisådär i Abu Dhabi. Henrik Stenson spelade stabilt utan att glänsa och kom in på 71 slag, ett under par. Även Kristoffer Broberg och Sebastian Söderberg är ett under med nio hål kvar att spela av det första varvet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights