NyheterTävlingar

Anna Nordqvist vann British Open!

Anna Nordqvist vann sin tredje major efter att ha vunnit en otroligt spännande upplösning av AIG Women’s Open på Carnoustie. Nordqvist var i ledningen efter tre varv och gick ut i ledarboll tillsammans med danskan Nanna Koerstz Madsen på söndagen och det blev en spännande sista dag på Carnoustie där många spelare samlades högt upp på leaderboarden. Men till slut var Anna Nordqvist starkast och kunde slå i en kort parputt på det sista hålet för sin tredje majorseger i karriären.

– Jag har väntat länge på detta. Jag har inte vunnit på några år nu och det har varit tuffa tider, men det gör den här segern ännu skönare, sa Nordqvist efteråt.

– Jag älskar den här platsen. Min man har bott 20 minuter härifrån och vi skulle ha gift oss här förra året men pandemin satte stopp för det. Det här är en speciell plats för mig och att få vinna här nu när fansen är tillbaka känns helt fantastiskt.

Där satt den! Anna Nordqvist sätter parputten på det sista hålet och vinner British Open!

Nordqvist rullade in sin första birdie för dagen på sjätte hålet och lade till ytterligare två på åttonde och nionde hålet. De blev en bogey på 12:an, men sedan ytterligare en birdie på det 14:e som tog henne tillbaka till ledningen. En ledning hon aldrig släppte.

Två svenskor i toppen och i Solheim Cup

Tre spelare slutade delade andra platsen på 11 under par, ett slag efter Anna Nordqvist. Det var Englands Georgia Hall, amerikanskan Lizette Salas och glädjande nog hade Sverige två spelare i toppen då Madelene Sagström var med i trion som kom tvåa på Carnoustie. En bogey det tuffa avslutningshålet förstörde Sagströms segerchanser men ändå en väldigt stark insats av Enköpingstjejen.

Madelene Sagström imponerade stort på Carnoustie.

Våra svenska stjärnor Anna Nordqvist och Madelene Sagström är nu även helt klara för Europas Solheim Cup-lag som spelas om några veckor på Inverness Club i Ohio.

Klicka här för att komma till slutresultatet i årets AIG Women´s Open.

Se höjdpunkterna från succérundan här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights