NyheterTävlingar

Linnea Ström leder i Kenya

Linnea Ström gick runt på 68 slag, fyra under par, och tog ledningen efter den första rundan av årets första tävling på Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open. Det var tuffa förhållanden på Baobab Course på Vipingo Ridge med en vind som gav många spelare problem och det var endast fyra spelare som gick under par. Bäst av alla var alltså Linnea Ström, men även Julia Engström gick under par och delar tredjeplatsen.

– Vinden var knepig där ute och banan var ganska hård, så om man inte slog bollen som man ville kunde den studsa vart som helst. Men jag spelade stabilt idag, åtta birdies och bara några misstag. Jag är nöjd med scoren men jag hade lite problem när vinden kom från höger, men förhoppningsvis kan jag fixa till imorrn och fortsätta att spela bra, sa en nöjd Linnea Ström efteråt.

Zebror på 18:e fairway under Magical Kenya Ladies Open. Foto: LET.

Trots den knepiga vinden är förutsättningarna något som verkar passa Ström då hon spelade under liknande förhållanden i Aramco Team Series – Sotogrande förra året där hennes lag slutade tvåa.

– Jag har inget emot vinden. När jag spelar i vind måste jag påminna mig själv om att vara lite mer avslappnad, och det är något jag har försökt jobba med det senaste året, fortsatte hon.

Frankrikes Emma Grechi ligger på andra plats och två spelare delar tredjeplatsen på ett under par, Wales Amy Boulden och Julia Engström.

Engström, som återvänder till touren efter ett skadeuppehåll, var nöjd med sin dag och speciellt sin birdie på sista hålet.

– Det var tufft där ute, framförallt när vinden tilltog. Greener och fairways är hårda och bollen studsade lite hursomhelst, sa Engström.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Kenya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights