Golfbanor i USANyheterTävlingar

Efter raset – nu vill svenskan ha revansch!

Nu gäller det! Vem vinner årets US Women’s Open i Houston? Hinako Shibuno hade chans att göra ett rejält ryck från övriga deltagare i US Women’s Open i Texas, men Amy Olson ligger återigen tätt bakom. Endast ett slag skiljer dem åt. Den 22-åriga japanskan har även många duktiga golfspelare som jagar och det kan hända mycket nu när vi snart kan se sändningen i tv från Champions GC i Houston.

Systrarna Moriya och Ariya Jutanugarn närmar sig med dunder och brak. Thailändskorna är i riktigt bra form och vill inget hellre än att stå som segrare när de 18 hålen är över på Luciadagen.

Andra som lurar i vassen och jagar Shibuno är världsettan Jin Young Ko, världstvåan Sei Young Kim och rutinerade Cristie Kerr.

Cristie Kerr

Helt lätt blir det inte att köra om den ofta leende Shibuno. Japanskan har en aura av positiv energi omkring sig och det är sällan vi ser några sura miner när hon är i bild. Vem är hon då som leder inför avslutningen? Fina idrottsgener har hon ärvt av föräldrarna, med en pappa som var diskuskastare och en mamma som kastade spjut.

Hinako Shibuno genombrott kom i Women’s British Open 2019, hennes stora mästerskapsdebut. Då reste japanskan för första gången utanför sitt hemland och lyckades hålla amerikanskan Lizette Salas ifrån sig med ett slag på Woburn Golf Club. Shibuno blev den andra kvinnliga spelaren från Japan som vann en major, efter Hisako Higuchi i LPGA-mästerskapet 1977, och den första som vann sin stora debut sedan Hyo-Joo Kim i Evian Championship 2014. Samtliga fyra av Shibunos övriga professionella triumfer har kommit på japanska LPGA-touren.

Då kom raset

Amatören Linn Grant får slicka såren efter ett mardrömshål där hennes fantastiska saga fick sig en törn. Svenskan låg tvåa totalt efter 45 spelade hål och jubelropen lät inte vänta på sig. Men så kom då det tionde hålet. Åtta slag på en par-4, blev en rejäl käftsmäll. Linn Grant tappade fyra slag och gick från –3 till +1 på några minuter. Inte blev det bättre av bogeyn på elvan heller.

Linn Grant

Tråkigt, men hon hänger inte läpp utan kommer att göra allt för att återigen vara med i toppstriden. Pappa John har en stor utmaning framför sig att hålla dotterns självförtroende i schack varvet igenom i dag.

Väderproblem

Kyla och blåst har gjort att starttiderna flyttats fram. Återigen har det dåliga vädret påverkat tävlingen och satt avslutningsrundan på vänt. Om det är bra eller dåligt för Grant återstår att se.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights