Två segrare i Dubai

Oj, vilket Race to Dubai det blev! Två engelsmän tog hem de två segrarna som stod på spel när Europatouren avslutades i Dubai.

Andra segern för Fitzpatrick

Medan Matthew Fitzpatrick tog sin andra seger i DP World Tour Championship i Dubai, vann Lee Westwood Harry Vardon Trophy för tredje gången efter dramatisk eftermiddag på Jumeirah Golf Estates. I slutändan var det en dubbelbogey av Laurie Canter på 17: hålet, som gav 47-årige Westwood priset. Westwood blev den äldste någonsin att vinna Europatourens ”totalfinal”.

Matt Fitzpatrick
Matt Fitzpatrick

Det blev alltså Matt Fitzpatrick, 26, som vann DP World Tour Championship för andra gången på självaste Lucia-dagen. Engelsmannen från Sheffield säkrade första priset på ca 25 miljoner sek (2,2 miljoner pund), tack vare en avslutande 68 som gjorde att han gick 15 under par. Det var oerhört jämnt och bara ett slag skilde Fitzpatrick från Lee Westwood och två slag från Patrick Reed och Viktor Hovland.

Hovland
Viktor Hovland kämpade på bra.

Amerikanen Patrick Reed, 30, som ledde tävlingen länge slutade som trea. 2018 Masters-mästaren försökte bli första amerikan att vinna Race to Dubai. Tyvärr blev han inte historisk – denna gång.

Solid dag på banan

Matthew Fitzpatrick kände på sig att han hade chansen. Han var nöjd med sitt varv dagen innan, på lördagen, som innehöll fyra birdies och en bogey.
– Det var en en solid dag på golfbanan, verkligen. Jag gjorde väldigt få misstag och höll mig kvar i täten. Birdien på det sista hålet var viktig. Den innebar ledarboll imorgon igen, och det är i den bollen jag vill vara på söndagen. Du har alla framför dig då och får lite mer tid på sig än de andra, berättade han i intervjun efteråt.

Fitzpatrick vann samma tävling år 2016 och var den som lyckades bäst av alla i Dubai i dag. Men säsongens vinnare blev alltså rutinerade Lee Westwood som hade marginalerna på sin sida. Till slut skilde det endast ett slag till Westwoods fördel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights