NyheterTävlingar

Langer och Mickelson vinnare på Champions Tour

Phil Mickelson vann säsongsavslutningen på Champions Tour där han avslutade med att göra birdies på tre av de sista fyra hålen för att vinna med ett slag. Det var Mickelsons fjärde seger på sex tävlingar på Champions Tour. Mickelsons seger innebar även att Bernhard Langer vann Charles Schwab Cup för sjätte gången.

Mickelson sköt en 65-runda den sista dagen på Phoenix Country Club och slutade på total 19 under par. Han vann med ett slag före Steven Alker och ytterligare ett före Darren Clarke och David Toms. Mickelson blir därmed den förste att vinna fyra av sina sex första tävlingar på Champions Tour sedan Jack Nicklaus gjorde det 1990.

Bernhard Langer kämpade med ryggsmärtor hela helgen och slutade på en 17:e plats. Den 64-årige tysken fick vänta och se vad Jim Furyk gjorde den sista dagen. Furyk var den enda som kunde hota Langer om Charles Schwab Cup-titeln och behövde sluta topp-3 för att snuva Langer på totalsegern. Det krävdes en eagle på det sista hålet för Furyk för att nå Langer. Det blev ett par för amerikanen och därmed tog Langer hem sin sjätte totalseger.

Steven Alker. Foto: Getty Images

Den stora skrällen i tourfinalen stod Steven Alker från Nya Zeeland för. Han kvalade in till Champions Tour för några månader sedan och nu slutade han tvåa, ett slag efter Mickelson, i tourfinalen. Alker fyllde 50 i juli och har radat upp topp-10 placeringar i höst. Han vann förra veckan i Florida och kom alltså tvåa i tourfinalen. Alker har därmed spelat in nästan lika mycket prispengar sen han fyllde 50 i somras som under hela sin proffskarriär som startade 1995.

Klicka här för att se slutresultaten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights