NyheterUtrustning

Ett bladliknande järn med längd och precision

PINGs nya i530 är en järnklubba för golfare som söker lite extra längd i slagen men som föredrar det kompakta och mer bladliknande utseendet. En premium-modell som är framtagen för att leverera högre bollhastigheter med god precision och prestanda som leder till lägre scorer. De nya i530-järnen är nu tillgängliga för utprovning och förbeställning hos auktoriserade PING-återförsäljare.

– Den fortsatta efterfrågan på längdinriktade järn har varit en intressant och rolig utmaning för våra ingenjörer, säger John K. Solheim, vd för PING.

– I fallet med i530 har vi utvecklat en fantastisk design som levererar längdökningar tack vare dess innovativa teknologier i träffytan. Klubban tilltalar golfaren vars huvudfokus är att få ut mer längd i slagen, men som också vill ha precisionen man vanligtvis hittar i ett mer bladliknande järn.

Ökad längd, ökad kontroll

Den ökade längden kommer från flera olika källor, inklusive en intern vikt som ger en djupare och tunnare övergång mellan träffyta och sula. Detta säkerställer i sin tur mer flexibilitet i träffytan och trycker även massan nedåt för att sänka tyngdpunkten och öka bollhastigheten. Den smidda, ytterst flexibla träffytan i maråldrat C300-stål är noggrant svetsad mot den ihåliga huvudkonstruktionen i 17-4 rostfritt stål. En polymer har placerats inuti huvudet, bakom träffytan, för att förbättra känslan och ljudet, samtidigt som den maximerar träffytans flexibilitet.

Designen av klubbhuvudet bidrar till den ökade längden genom att accentuera träffytans flexibilitet ytterligare. Den lägre tyngdpunkten är mer i linje med var bollträffen sker och de längdoptimerade loften ger längre slag med högre bollflykt så att bollarna träffar och stannar på green. Tre loftalternativ (Standard, Power och Retro) finns tillgängliga för att kunna optimera bollflykten vid utprovning.

Premiumlook, premiumprestanda

Spelare som föredrar ett bladliknande huvud kommer att uppskatta den tunna topplinjen, den smala sulan och den något lägre höjden på träffytan. Nya i530 har en ren premiumlook med en ny maskinbearbetnings-teknik som tunnar ut den bakre delen av den ihåliga konstruktionen vilket sparar vikt och ökar de förlåtande egenskaperna och ger tätare spridning. Precisionsfrästa MicroMax-skåror kombinerat med Hydropearl Chrome 2.0-finish säkerställer konsekvent bollflykt och spinn i alla förhållanden.

– Den ökade längden hos i530 ser vi till störst del tack vare en mer flexibel träffyta, säger Solheim.

– Det är ett perfekt klubbval för golfaren vars prioritet är mer längd i slagen. De har även en nivå av förlåtande egenskaper som vanligtvis inte finns i längdinriktade järn som detta. Nya i530 är fullpackade med prestanda. De ser bra ut, känns bra och kommer leda till lägre scorer och mer nöje på banan, avslutar John K. Solheim.

Priset för i530 är 2 495 kronor per klubba med stålskaft och 2 595 kronor per klubba med grafitskaft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights