NyheterSvenska golfbanor

Medlemmarna jublar efter fina utmärkelsen ”Årets Golfklubb 2021”

Klubben som toppar listan som Årets Golfklubb 2021 har under flera år växt mot att bli en självklar och mycket populär samlingsplats på Skaraborgsslätten. Under coronaåret 2020 registrerades rekordsiffran 36 250 rundor – en uppgång från året före med nästan 30 procent. Detta är ”hårda fakta” men samtidigt en utveckling som många av landets klubbar sett under denna speciella tid. Desto svårare är det att mäta ”mjuka värden”.

Vilken är då klubben som segrade och fick den fina titeln? Jo, det är Lundsbrunn GK som ligger c:a 1 mil norr om Skara och c:a 6 km söder om Götene i Götene kommun.

Golfklubben vill se sig som ”klubben med personlig service”. Man talar också om att ”klubbandan skall präglas av glädje, trivsel och gemenskap”. Inte heller det är någon unik ambition.

Gemytlig atmosfär

Golfjournalisterna anser dock att många vittnesmål om den varma och gemytliga atmosfär som möter både gäster och medlemmar på Lundsbrunn sticker ut. Det är ett bevis på att klubbens styrelse och den driftiga klubbchefen Anette Knutsson, i spetsen för övrig personal och för en imponerande skara av cirka 100 ideellt arbetande medlemmar, har gjort ett mycket gott arbete.

”Vi spelar golf som passar alla” är en annan av klubbens deviser. Man erbjuder ett brett tävlingsutbud och även här lyfts de mjuka värdena fram. Till exempel genom att alla deltagare – inte bara ”vinnare” – ska känna sig sedda och viktiga.

Prioriterar djurlivet

Den välskötta och natursköna 18-hålsbanan har Kinnekulle i fonden. Den är omväxlande och varierad och därmed en utmaning för de flesta kategorier av golfare. Inte minst ställer den krav på en genomtänkt strategi även för spelskickliga. Hela anläggningen är anpassad för handigolfare och det finns åtta moderna golfbilar till uthyrning som alla är GPS-utrustade med en digital banguide. Klubben prioriterar miljö och djurliv och medverkar i Länsstyrelsens projekt för att återskapa biologisk mångfald.

Med en medveten strategi att värna om golfens ”mjuka värden” har klubben fått ett välförtjänt gott rykte. Därför utser Föreningen Golfjournalisterna Lundsbrunn GK till Årets Golfklubb 2021.

Läs mer om Sveriges vackraste banor här>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights