Golfbanor utomlandsNyheter

Europas bästa golfresorts

Leading Courses grundades 2007 för att hjälpa golfare att hitta och spela golfbanor som passar just för dem och även för att identifiera dolda pärlor i varje land. Leading Courses har över 400 000 besökare varje månad som skriver recensioner om golfbanor över hela världen.

Sedan 2007 har det skrivits mer än 325 000 recensioner på Leading Courses och dessa utgör även basen till deras topplistor. Det är helt enkelt golfarnas egna ranking. Sedan 2016 har Leading Courses gjort en topplista över Europas bästa golfresorts, förra året blev det ingen lista på grund av pandemin, men nu är den tillbaka. Det är golfens enda ranking av golfresorts som är helt opartisk och helt gjord på användarrecensioner. Rankningen baseras till 50 % på golfklubbens betyg på Leadingcourses.com och till 50 % på Booking.com-betyget för själva anläggningen.

1. Finca Cortesin Hotel Golf & Spa – Spanien –  9,39 poäng

Finca Cortesin Hotel Golf & Spa. Foto: Steve Carr.

För fjärde gången toppar Finca Cortesin Hotel Golf & Spa rankingen för Europas bästa golfresort. Finca Cortesin Hotel har 67 rymliga sviter och golfbanan, som är designad av Cabell Robinson, anses vara en av de bästa i Spanien. Finca Cortesin är den perfekta kombinationen av en lyxig resort och en mästerskapsgolfbana. Resortens faciliteter och servicenivå är av högsta klass.

2. Trump Turnberry Resort – Skottland – 9,19 poäng

Trump Turnberry Resort. Foto: Getty Images.

Trump Turnberry Resort med sin kända och fantastiska mästerskapsbana Ailsa Course närmar sig den absoluta toppen på den här listan. Här finns allt en livsnjutare och golfälskare kan tänka sig med 45 golfhål och ett lyxigt boende i en underbar miljö.

3. Trump International Golf Links Doonbeg – Irland – 9,19 poäng

Trump International Golf Links Doonbeg. Foto: Getty Images.

För två år sedan var Trump International Golf Links Doonbeg nummer 19 på listan, så anläggningen har tagit ett rejält kliv uppåt. Trump International Golf Links & Hotel Doonbeg, som ligger på Irlands sydvästkust endast 45 minuter från Shannon International Airport, är Irlands nya lyxdestination. Golfbanan är ritad av Greg Norman och har nyligen renoverats av Martin Hawtree.

4. Monte Rei Golf & Country Club – Portugal – 9,15 poäng

Monte Rei Golf & Country Club.

Monte Rei Golf & Country Club har alltid legat högt på denna lista och i år har de återigen tagit sig in på topp 5. Servicenivån på Monte Rei är mycket hög och golfbanan är mycket uppskattad av spelarna. Gästerna bor i villor och lägenheter av absolut högsta klass alldeles vid golfbanan.

5. The Gleneagles Hotel – Skottland – 9,15 poäng

The Gleneagles Hotel.

Gleneagles fortsätter att erbjuda mängd häftiga upplevelser för sina gäster, bland annat lyxigt hotellboende, skräddarsydda sviter, tre mästerskapsgolfbanor, ett prisbelönt Spa och Restaurant Andrew Fairlie, den enda restaurangen i Skottland som har två Michelinstjärnor.

6. The Machrie Hotel & Golf Links – Skottland – 9,14 poäng

The Machrie Hotel & Golf Links. Foto: Phil Inglis

Inbäddat i de skotska sanddynerna vid en orörd milslång strand på den vackra ön Islay ligger The Machrie, ett modernt hotell med en otroligt läcker linksbana alldeles utanför. The Machrie Hotel & Golf Links har 47 rum, sviter och lyxiga stugor med fantastisk utsikt över Islays landsbygd eller över golfbanan med havsutsikt.

7. Costa Navarino – Grekland – 9,07 poäng

Costa Navarino. Foto: Peter Cordén.

Costa Navarino ligger i Messinien i ett av Medelhavets mest orörda och vackraste landskap. Costa Navarino erbjuder en golfupplevelse i världsklass med fyra 18-håls signaturbanor. Resorten har fyra hotell, där Westin Resort har röstats fram som ett av de bästa i hela Grekland och en av de främsta semesterorterna i Europa.

8. The Montgomerie Maxx Royal – Turkiet – 9,06 poäng

The Montgomerie Maxx Royal.

Maxx Royal Belek Golf Resort är ett 5-stjärnigt hotell som erbjuder en fantastisk semesterupplevelse för både familjer och par. Varje gästrum har utformats som en svit och erbjuder rymligt lyxboende och en läcker utsikt över Beleks kustlinje. Golfbanan ligger vid hotellet och anses vara en av Turkiets bästa. De sista nio hålen är elupplysta så man kan spela dem även på kvällstid.

9. Dundonald Links – Skottland – 9,04 poäng

Dundonald Links.

I hjärtat av Ayrshires golfkust ligger ett modernt mästerverk inom linksgolf. Dundonald Links kombinerar arv och tradition med moderna omgivningar och lyxiga detaljer och har snabbt blivit en av de mest eftertraktade golfanläggningarna i hela Skottland. Kyle Philips har byggt en mästerskapsbana som arrangerat många stora tävlingar de senaste åren.

10. Der Öschberghof – Tyskland – 9,03 poäng

Der Öshberghof. Foto: Stefan von Stengel.

Inbäddat i de mjukt böljande kullarna i Baar Der Öschberghof ligger här en superanläggning med två 18-hålsbanor, en 9-hålsbana, samt ett 5-stjärnigt hotell med 127 rum och sviter. Hotellet har även ett Spa, gym och Ösch Noir Restaurant som kan stoltsera med två Michelinstjärnor.

Så här gick rankingen till

När räknas en kombination av en golfbana och ett hotell som en resort? Är St Andrews med Old Course Hotel en resort? Är Royal County Down med Slieve Donard Hotel på andra sidan vägen en resort? Leading Courses använde sig av följande definition av en golfresort: ”En hotellfastighet som erbjuder en rad faciliteter, vanligtvis inklusive underhållning och fritidsaktiviteter. Ett hotell är ofta ett centralt inslag i en resort”. Att ha ett hotell och en golfbana räcker alltså inte för att kallas en golfresort och därför har Leading Courses gjort egna kriterier för sin topplista:

Golfklubbens betyg på Leadingcourses.com måste vara aktivt, så det finns tillräckligt många färska recensioner.

Rankingen av anläggningen eller hotellet på Booking.com måste också vara aktiv.

Hotellet måste ligga intill golfbanan eller vara beläget på golfbanans område.

Resorten bör ha fler faciliteter utöver golfbanan (t.ex. Spa, tennisbana, pool osv.)

Golfklubben ska uttryckligen nämna eller hänvisa till den specifika anläggningen eller hotellet på sin webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights