NyheterTävlingar

Rahm tangerade Ballesteros

Det blev en överlägsen seger för hemmaspelaren Jon Rahm i Acciona Open de España. Det var tredje segern för Rahm i tävlingen och därmed tangerar han legendaren Seve Ballesteros bedrift. Det var upplagt för en duell mellan Jon Rahm och Min Woo Lee från Australien det sista varvet på Club de Campo Villa de Madrid. De båda höll jämna steg till en början i ledarbollen, men när Lees spel började hacka på det sista nio hålen satte Rahm in en ny växel och kunde glida ifrån Lee och alla de andra i fältet och vinna överlägset. Rahm gick runt på 62 slag den sista dagen och slutade totalt 25 under par.

Jon Rahm: ”Jag måste vinna i Spanien”

Spanjoren avslutade sin drömrunda med en birdie på det sista hålet inför hemmapubliken och för att ta sin första stora seger sedan U.S. Open 2021.
– Seve var min stora hjälte och att göra något han behövde hela sin karriär att göra på bara några år är stort för mig. När jag är hemma i Spanien ska jag vinna, alla tror och förväntar sig att jag ska vinna och så tar jag fram mitt bästa spel den sista dagen och vinner, det är svårt att beskriva den känslan.

– Det har varit nästintill en perfekt vecka och det enda som skulle göra det bättre var om min fru och mina barn var här, sa en rörd vinnare efteråt.

27-åringen vann till slut med sex slag före fransmannen Matthieu Pavon och ytterligare ett före Min Woo Lee. Bäste svensk blev Rikard Karlberg som efter en bra helg spelade upp sig till en 17:e plats. Joakim Lagergren slutade 23:a och Niklas Lemke delad 27:a.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Open de Espana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights