NyheterTävlingar

Felfri Lowry vann på Wentworth

Fredagens varv av BMW PGA Championship på Wentworth ställdes in på grund av drottning Elizabeth II:s bortgång, och tävlingen kortades till 54 hål. Det blev en otroligt spännande avslutning av årets upplaga med flera av golfens riktigt stora stjärnor i tätstriden. Men till slut stod Shane Lowry som segrare efter att inte ha tappat ett enda slag mot banan under hela veckan, och irländaren tog sin första seger sedan The Open 2019.

Amerikanen Patrick Reed tog tidigt ledningen i klubbhuset på 14 under par under söndagen efter en runda på 64 slag, men det var då många spelare kvar på banan. Spanjoren Rahm öppnade sitt sista varv i relativt lugnt tempo, men exploderade sedan på de sista nio och när Rahm puttade i för eagle på det sista hålet kunde han notera 62 slag på varvet, 29 slag på de sista nio hålen och var med sina 16 under par ny ledare i klubbhuset.

Läckert andraslag

De två största hoten mot Rahm fanns dock kvar ute på banan. Både Shane Lowry och Rory McIlroy drog nytta av de enkla spelförhållanderna på Wentworth, gjorde sina birdies där de skulle och med ett läckert andraslag på det sista hålet kunde Lowry göra ytterligare en birdie och passera Rahm med ett slag. Det blev en nervös väntan för irländaren på Rory McIlroy i bollen bakom som behövde avsluta med en eagle för att gå ikapp. Men McIlroys eagleputt stannade någon centimeter från hål, och därmed var saken klar. Det gav Lowry sin första seger i en tävling som betyder så mycket för honom, och som även var den första tävlingen i kvalificeringen till Ryder Cup-laget 2023.

– Det betyder så mycket för mig. Jag älskar den här tävlingen och den här touren. Jag är den lyckligaste mannen i världen just nu. Jag har varit nära att vinna några tävlingar i år, men inte lyckats och att få vinna här känns helt underbart, sa en lycklig Lowry efteråt.

Shane Lowry vann sin första tävling sedan The Open 2019. Foto: Getty Images

– Banan spelades ganska enkelt idag. När jag stod på den 14:e greenen såg jag att Jon Rahm skjutit 62 slag och tagit över ledningen. Jag minns när Alex Norén vann här med en avslutande 62-runda och jag visste att jag var tvungen att fortsätta gasa vidare om jag skulle ta hem det.

En som nog var nöjd med att Lowry, Rahm och McIlroy var i täten på Wentworth är Europas Ryder Cup-kapten Luke Donald. Trion utgör sannolikt grunden i hans lagbygge inför matchen mot USA i Rom nästa år.  

– Självklart vill jag komma med i laget i Ryder Cup och jag vill göra det enkelt för Luke. Jag känner att jag kan vara ett bra tillskott till laget och vi kan åka till Rom och vinna tillbaka pokalen. Jag hoppas att jag snabbt kan spela in mig i laget och åka till Rom om 12 månader, menade Lowry.

Klicka här för att komma till slutresultatet från BMW PGA Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights