NyheterTävlingar

Linn Grant förbi Maja Stark i Race to Costa del Sol

Englands Liz Young gick det sista varvet på 69 slag i VP Bank Swiss Ladies Open, vilket räckte för att ta karriärens första seger på Ladies European Tour. Efter en nervös start fick Young ordning på spelet, och med ett par på sista hålet kunde 39-åringen vinna efter 14 segerlösa år på touren.

– Jag kan inte tro att det är sant! Jag har varit på touren ett bra tag utan att vinna en tävling, så att göra det här i Schweiz är fantastiskt, sa Young efter sin historiska seger.

– Jag har sagt till mig själv att jag ska fortsätta spela så länge jag tycker om det och så länge jag blir bättre och 14 år senare står jag här som vinnare. Jag har varit här ett tag och aldrig riktigt varit nära att vinna, men jag har haft några bra resultat i stora tävlingar och att äntligen få vinna är stort!

Liz Young tar emot priset för sin vinst i VP Bank Swiss Ladies Open. Foto: Mark Runnacles / LET

Young höll undan för starkt spurtande Linn Grant som fortsätter att rada upp topplaceringar på Ladies European Tour. 23-åringen låg några slag efter Young inför sluthålen men gjorde en slutforcering som nästan räckte hela vägen. Grant gjorde birdies på hål 15, 16 och 17 och slutade på 11 under par, ett slag efter Young.

– Jag kände att spelet inte riktigt stämde idag och fick inte puttarna. Men på de sista hålen tog jag tillbaka några slag. Jag försökte lite för mycket igår och idag till skillnad från den första dagen då jag spelade mer avslappnat. Men jag är så glad för Liz skull, sa Grant efter sin andraplats.

Grant går nu förbi Maja Stark i Race to Costa del Sol och tar över ledningen. Med Johanna Gustavsson på tredje plats är det fortfarande trippelt svenskt i topp med sex tävlingar kvar på årets säsong.

Klicka här för att komma till slutresultatet från VP Bank Swiss Ladies Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights