NyheterTävlingar

Finau vann kompisduellen mot Rahm

Tony Finau säkrade sin sjätte titel på PGA-touren när han höll undan för världsettan Jon Rahm och vann Mexico Open på Vidanta Vallarta.

De båda vännerna förenades i en stor kram på den 18:e greenen när tävlingen var över. Förra året var ordningen annorlunda då Rahm vann Mexico Open just före Tony Finau.

Finau ledde med två slag inför avslutningsrundan och inledde söndagen i ett högt tempo. Tre birdies på de första sju hålen gjorde att marginalen till Rahm och de andra jagande hade vuxit till fem slag. Han kunde sedan glida hem och vinna avstannandes med tre slag före världsettan.

– Jag är väldigt nöjd med alla fyra varv. Jag visste att det skulle bli en tuff uppgift att hålla Rahm bakom mig idag, med tanke på hans form den senaste tiden, men jag lyckades och det känns fantastiskt, sa en lycklig vinnare.

Tony Finau blir fjärde spelare som vunnit flera än en tävling på PGA-touren den här säsongen. De andra är Max Homa, Scottie Scheffler och Jon Rahm (som redan vunnit fyra tävlingar i år).

Bäste svensk i Mexiko blev Vincent Norrman som avslutade med en 68-rond och slutade på en delad 18:e plats. Jonas Blixt blev 72:a efter en sista rond på 77 slag.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Mexico Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights