NyheterUtrustning

Pinetree håller vad de lovar

Pinetree Golf lovar att egenskaperna hos deras tourbollar ska vara riktigt nära Titleist Pro V1. Därför beslöt sig Morten Buckhøj på den danska tidningen Golfbladet att testa deras bollar, både på rangen och på banan, för att se om de danska golfbollarna håller vad tillverkaren lovar.

Morten, som normalt spelar sin golf med Titleist Pro V1x-bollar, valde därför att testa Pinetrees modell TQX, som ska matcha den Titleist-modellen bäst. Golfen gick normalt för honom, det vill säga, han varvade bra och dåliga slag, men tyckte att Pinetree-bollen matchade Titleist Pro V1x i längd med alla fulla slag. Både med järn- och träklubbor.

Där man verkligen känner skillnad på golfbollar är spelet till, runt och på greenen. Under sitt test slog  Buckhøj en mängd olika typer av slag från 25, 65 och 75 meter och kände ingen skillnad mellan Pinetree TQX och Titleist Pro V1x. Både med de fulla slagen med lobbwedgen samt de kortare chipparna fanns känslan och ”stoppet” man vill ha och förväntar sig av en tourboll. Full godkänt således.

Även på greenerna tyckte Buckhøj att Pinetree-bollen var skön att putta med och att den levererar samma känsla som de bästa tourbollarna på marknaden och menar därför att Pinetree Golf håller vad de lovar när de hävdar att deras bollar har egenskaper ”mycket nära Titleist Pro V1”

Efter att ha etablerat sig i Danmark görs nu en satsning på den svenska marknaden. All försäljning kommer att ske online på www.pinetreegolf.se och det finns tre olika modeller av Pinetrees bollar för kunderna att välja bland:

Pinetree TQD

En 2-delad boll med mjukt surlynskal för en mjukare känsla och mer kontroll. Den ger låg spinn med drivern och främjar mer fart från tee. Designen är aerodynamsiskt optimerad för maximal längd i slagen och även enklare att få upp i luften samt minimerar slice och hook.

Pinetree TQS

En 3-delad boll med ett skal av urethane för avancerad tourprestanda. Bollens kärna har en skyddande mantel som höjer spinnen och ger mer kontroll. Med TQS får du mycket spinn och kontroll med dina wedgar samtidigt som den har en penetrerande flykt med drivern.

Pinetree TQX

Är en tourboll med massor av fart och passar spelare som vill ha en högre bollflykt och en hårdare känsla jämfört med TQS. Den 4-delade bollen har ett urethaneskal samt en PG Pro+ kärna som ger en fastare känsla. Den här bollen ger maximal längd från tee samtidigit som den levererar kontroll runt greenerna.

Pinetrees bollar säljs endast online på www.pinetreegolf.se Företaget har därmed tagit bort dyra mellanhänder och kan därför erbjuda premiumbollar till bra priser. Pinetree-bollarna kommer i en snygg förpackning som precis som bollarna i övrigt utstrålar hög kvalitet. Priserna varierar beroende på hur många dussin du beställer. Vi köp av fem dussin kostar TQS/TQX 350 kronor per dussin, TQD kan du få för endast 205 kronor per dussin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights