Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-seo-pack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /www/webvol28/a4/d3fghw1efjsokw6/golfbladet.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-cerber domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /www/webvol28/a4/d3fghw1efjsokw6/golfbladet.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Fira birdien med smakrik Jippie Bangbang-pippi - Golfbladet
Äta & BoNyheter

Fira birdien med smakrik Jippie Bangbang-pippi

Golfen kanske gick bättre än väntat i dag? Trots kylan ute är det uppfriskande att spela en runda, eller hur? Gick det extra bra? Då går det utmärkt att förflytta sig in i värmen och laga en eller flera portioner ”Birdie namn nam” för att fira. Receptet hittar du här!

Kyckling i krämig sås

Bangbang ji är en klassiker från Sichuanprovinsen i Kina. Namnet kommer från att du bankar kycklingfilén så att den blir mör och trådig. Ji betyder kyckling. Så bankad kyckling helt enkelt. En god och enkel vardagsrätt med smakrik kyckling, krämig sås och en fräsch nudelsallad.


4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfilé, 700 g
    Buljong
  • 1,5 liter vatten
  • 4 skivor ingefära (1 cm tjocka)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 delade vårlökar
    Grönsaker
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 3 vårlökar
  • 1 lime
  • salt
    Dressing
  • 2 dl sesampasta (tahini)
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1/2 dl japansk soja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 3 msk sesamolja
  • salt
    Tillbehör
  • 250 g risnudlar, förslagsvis de breda
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • lime
Bangbang ji är en klassiker från Sichuanprovinsen i Kina


Såhär gör du
Kyckling: blanda vatten, ingefära, soja och vårlök i en kastrull. Lägg i kycklingbröstfiléerna och låt sjuda i cirka 20
minuter eller tills innertemperaturen är 65 grader. Stäng av plattan, låt kycklingen ligga kvar i vätskan ytterligare
10 minuter. Ta upp kycklingen och låt svalna något. Banka ut kycklingen med tex en kavel och strimla den med
fingrarna eller två gafflar.
Grönsaker: under tiden kycklingen kokar, strimla morot, vårlök och gurka (undvik innanmätet). Blanda
grönsakerna och smaka av med pressad lime och salt.
Dressing: blanda ingredienserna till dressingen. Om dressingen känns tjock, addera några matskedar vatten för
önskad konsistens.
Nudlar: koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj med kallt vatten.
Servering: lägg nudlarna i fyra serveringsskålar, addera den strimlade kycklingen och häll över dressingen. Lägg
på grönsakerna och toppa med rostade sesamfrön och kanske lite skivad vårlök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights