NyheterTävlingar

Många svenskor spelade bra i New York

Världsåttan Lexi Thompson var starkast av alla och gick runt den sista dagen på 69 slag och vann den individuella titeln i Aramco Team Series i New York med tre slag. Men på ledartavlan vimlade det av svenska färger, hela sju svenskor slutade topp-15 i New York, med Madelene Sagström bäst av dem alla på en delad andra plats.

– Jag kom hit för att vinna men jag har inte riktigt varit i den här situationen på ett tag, så det är skönt att vara tillbaka i en segerstrid igen, sa Sagström efteråt.

– Jag kände mig riktigt bekväm hela dagen. Jag visste att jag hade lägen att närma mig Lexi på de sista nio, men lyckades aldrig komma ikapp henne. Men det är bra att sätta sig i sådana här situationer, man kan lära sig så mycket av det, sa Sagström efter sin avslutande 69-runda.

Madelene Sagström gratulerar Lexi Thompson till segern. Foto: Mark Runnacles / LET

För Lexi Thompson var det en väldigt välkommen seger.

– Jag har jobbat extremt hårt med mitt spel den senaste tiden och kände att det bara var en tidsfråga innan det skulle komma en seger. Jag spelade precis som igår, väldigt aggressivt, och gick för alla pinnar där ute och det fungerade, sa en lycklig vinnare efteråt.

Maja Stark delade femteplatsen efter två fina avslutande varv på 67 och 68 slag. Linnea Ström och Jessica Karlsson slutade på en delad sjundeplats. Pernilla Lindberg och Dani Holmqvist delade 11:e platsen och Anna Nordqvist slutade på 15:e plats.

I toppen av Race to Costa del Sol är det fortfarande trippelt svenskt i täten. Linn Grant var dock inte med i New York och därför har Maja Stark minskat gapet rejält och det är nu nästan helt jämnt mellan de båda. Johanna Gustavsson är på tredje plats när det återstår tre tävlingar kvar av årets säsong på Ladies European Tour.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Aramco Team Series New York

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights