NyheterTävlingar

Ny rekordsäsong väntar för Ladies European Tour

Ladies European Tours tävlingsschema för 2024 är spikat och det är rekordmånga 31 tävlingar i 20 olika länder över hela världen som står på schemat.

Höjdpunkterna nästa säsong blir såklart OS i Paris, Solheim Cup, AIG Women´s Open på klassiska St Andrews och Volvo Car Scandinavian Mixed som kommer att spelas på Vasatorps GK 2024.

– 2024 års schema kommer att ge våra spelare en plattform att visa upp sitt allra bästa. Våra tävlingar kommer att visa upp stjärnspäckade startfält i 20 olika länder och det kommer att finnas betydande globala möjligheter för våra spelare att locka ny publik till golfen. Det är en spännande tid, med olympisk golf i Europa och ännu en rafflande Solheim Cup i höst. Vi ser fram emot att dela den här resan med våra fans över hela världen, säger Alexandra Armas, VD på Ladies European Tour.

Nästa år kommer spelarna att kämpa om mer än 34 miljoner euros i totala prispengar och säsongen börjar återigen med Magical Kenya Ladies Open i februari, innan den far vidare till Saudiarabien och sedan Marocko för Lalla Meryem Cup.

I mars reser touren till USA för Aramco Team Series Presented by PIF – USA. Senare i mars står Shores Golf and Country Club värd för New South Wales Open för första gången, följt av Australian Women’s Classic på Bonville Golf Resort veckan efter.

I april kommer touren till Sydafrika för Joburg Ladies Open och Investec South African Women’s Open, som spelas på en ny plats, Erinvale Country and Golf Estate, i Kapstaden.

I maj kommer Aramco Team Series Presented by PIF – Seoul att spelas i Sydkorea, följt av Amundi German Masters, den första tävlingen nästa säsong som spelas i Europa.

I juni kommer LET till Sverige och Skåne i två veckor. Först är det Dormy Open Helsingborg på Allerum Golfklubb för andra året i rad och sedan Volvo Car Scandinavian Mixed, som 2024 kommer att spelas på Vasatorps Golfklubb.

Sen blir det Tipsport Czech Ladies Open, VP Bank Swiss Ladies Open och Aramco Team Series Presented by PIF – London. I mitten av juli spelas Amundi Evian Championship på Evian Resort Golf Club där fransyskan Céline Boutier ska försöka försvara sin titel från 2023.

Tre veckor senare kommer touren tillbaka till Frankrike, denna gång är det dags för de olympiska spelen där golfen spelas på Le Golf National utanför Paris. Touren fortsätter sedan till Skottland för Women’s Scottish Open och AIG Women’s Open som kommer att spelas på klassiska Old Course i St Andrews för tredje gången.

I september, ett år efter den dramatiska uppgörelsen mellan USA och Europa i Spanien, återvänder Solheim Cup till USA och till Robert Trent Jones Golf Club i Gainesville där Europas lag ska försöka behålla pokalen för fjärde gången i rad.

Säsongen avslutas med två veckor i Spanien, först med Mallorca Ladies Golf Open innan året avrundas med Andalucía Costa del Sol Open de España för femte året i rad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights