NyheterTävlingar

Succé för AjaBaja–Golfen

AjaBajaCancer är en ideell förening som drivs av ideella krafter till största del. Föreningen startade 2018 när Ellinor Statin och Tove Malm träffades hos barnonkologen vid Nya Karolinska Sjukhuset. Deras barn hade drabbats av cancer och de kände båda att det behövdes göras något för att underlätta vardagen för dem och andra familjer vars barn drabbas av cancer. De insåg att det fanns ett arbete att göra. Saker att förbättra. Stöd att ge. Att skapa trygghet under skrämmande och osäkra förhållanden. Så bildades AjaBajaCancer.

Arbetet i föreningen grundar sig på ideellt engagemang och är beroende av att privatpersoner och företag vill hjälpa till. Och det är många som vill göra just det: Att hjälpa till. Från hela Sverige har privatpersoner gett bidrag till föreningen och AjajBajaCancer har även inlett samarbeten med ett antal företag.

Ellinor Stattin, Ewa Paul, Peter Tedenbäck, Malin Mohlkert och Katties Brunberg.

Man anordnar även events och en av de mest populära är AjaBaja Golfen som i år spelades för fjärde gången på Sparren GK utanför Rimbo med 144 deltagare från 36 företag, vilket är rekord. Flera företag anmälde sig direkt på plats till nästa års tävling som går av stapeln den 16 juni 2023, även då på Sparren GK. Förutom alla tävlingsdeltagare fanns även flera av föreningens ambassadörer på plats, bland annat Linus Ullmark, Jesper Bratt, Hugo Zetterström och Wille Schauman.

Tävlingsledaren Peter Tedenbäck skötte all logistik, information och prisutdelning med bravur och på banan genomfördes olika aktiviteter, tävlingar med företag som informerade om sitt arbete. Vid klubbhuset spelade ishockeylegendaren Mats Ulander musik och efter en händelserik dag på golfbanan blev det middag och prisutdelning i en tävling där alla lag fick pris.

AjaBaja Golfen slog rekord och inbringade 302 000 kr till AjaBajaCancers arbete och alla deltagare, sponsorer var överens om att dagen blev mycket lyckad och även att det är viktigt att bidra med att underlätta vardagen för familjer som drabbats av barncancer. Tävlingen spelades som 4-manna scramble och vanns av lag Team KMJ Sports, men det här var en dag på golfbanan där alla var vinnare. Framförallt alla barn som drabbats av cancer och deras familjer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights