NyheterTävlingar

”Kotte” Broberg leder i Holland

Haningesonen Kristoffer ”Kotte” Broberg lade sina skadeproblem bakom sig för att skjuta sin lägsta runda på Europatouren på sex år och ta över ledningen i Dutch Open.

Svensken gjorde hela nio birdies under den andra rundan på Bernadus Golf och med en enda bogey, blev det totalt 64 slag, åtta under par, och han leder tävlingen med ett slag före Thomas Detry från Belgien och dansken Marcus Helligkilde.

Irlands Niall Kearney och tysken Maximilian Kieffer ligger ytterligare ett slag efter men rubrikerna på Bernardus Golf tillhörde Broberg, som har visat tecken på stigande form de senaste veckorna efter några tuffa säsonger.

Slog igenom 2012

35-åringen slog igenom stort 2012 när han vann tre tävlingar på fyra veckor på European Challenge Tour, och tre år senare vann han BMW Masters i Kina i ett särspel mot Patrick Reed. Han tappade sitt tourkort 2017 och även om han kvalade in igen samma år, började skadeproblemen. Broberg spelade bara 11 tävlingar mellan 2018 och 2020 och hade ont i höften, ryggen och ena knät.

Kristoffer Broberg firar sin vinst i BMW Masters 2015.

Nu är han tillbaka och skadefri och även om den här säsongen inleddes med sex missade cuter på de första åtta tävlingarna, har han blivit allt starkare och golfen allt bättre. Han har klarat fyra av de fem senaste kvalgränserna och nu leder alltså Broberg Dutch Open inför helgen.

– Jag spelade riktigt bra idag. Jag började med tre raka birdies och även om jag slog nog några sämre slag där ute så var min putter stekhet och ordnade upp misstagen. Jag har kämpat hela året med skador, så det är skönt att spela bra igen, sa ”Kotte” efter sin 64-runda som innebar nytt banrekord.

– Jag var hemma i en månad och passade på att gå till en optiker som upptäckte en grej i mitt högra öga och nu har en kontaktlins där vilket gör att kan sa läsa greenerna igen.

Belgaren Thomas Detry ligger ett slag efter Broberg och hyllade banan:
– Den är i en helt fantastisk kondition, det är en vacker bana med läckra fairways och greener. Den påminner lite om Kingsbarns som båda är ritade av Kyle Phillips och man måste ha koll på var man får missa och framförallt inte missa. Jag känner mig bekväm på sådana här banor och det är även en bra förberedelse inför Alfred Dunhill Links Championship om två veckor.

Kristoffer Broberg går ut i ledarbollen idag klockan 12:25 tillsammans med Detry och Helligkilde.
Klicka här för att se aktuell ledartavla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights