NyheterTävlingar

Första segern på LET för Johanna Gustavsson

Efter åtta år och 128 tävlingar kom äntligen den första segern på Ladies European Tour för Johanna Gustavsson. 30-åringen från Örebro var starkast av alla i Lacoste Ladies Open de France på Golf Barrière i Deauville.

Gustavsson avslutade med en 65-runda som innebar totalt 17 under par och seger med tre slag före en annan svensk spelare, Moa Folke. Det blev en spännande sista dag då ledarbollen med Gustavsson och Folke duellerade om ledningen på de första nio hålen.

Men när Gustavsson sänkte sin inspel från 112 meter för eagle på det 13:e hålet ryckte hon åt sig en ledning som hon sedan höll hela vägen in i mål. Folke kom lite närmare på sluthålen efter birdies på 16 och 17, men Gustavsson kunde säkert tvåputta den sista greenen för par en historisk seger.

Johanna Gustavsson har varit topp-10 på Ladies European Tour 16 gånger och fyra gånger har hon slutat tvåa. Och nu kom den efterlängtade segern.

– Det känns fantastiskt. Jag har väntat på det här väldigt länge, sa en lycklig vinnare efteråt.

Hon tackade sin vän och tourkollega Emma Nilsson, som gick caddie denna vecka och kunde sedan inte hålla tillbaka tårarna när hon fick frågan om stödet från hennes man och svingcoach, Alex Wrigley.

– Alex! Vi gjorde det! Det här betyder så mycket. Vi har jobbat så otroligt hårt och jag ser verkligen fram emot att ses snart, sa Gustavsson.

Moa Folke slutade på andra plats med totalt 13 under par och 28-åringen var mycket nöjd med sin vecka.

– Jag spelade riktigt bra. Jag höll fast vid min rutin och jag slog många riktigt bra slag där ute. Jag är stolt över mig själv. Jag vet att Johanna har varit nära och slutat tvåa så många gånger, så jag är glad för att hon äntligen fick vinna, sa Folke.

Den blev svenskt även på fjärdeplatsen då Sara Kjellker gick de sista nio fem under par vilket gav en slutlig 66-runda och totalt nio under par.

Foto: Tristan Jones / LET

Klicka här för att komma till slutresultatet från Lacoste Ladies Open de France

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights