Nyheter

Kan Justin Thomas få ett wild card av kapten Johnson?

Debatten om vilka som ska få kapten Zach Johnsons wild cards i USA:s lag i Ryder Cup blir allt hetare. Laget står inför ett stort val och Justin Thomas förblir den mest intressanta kandidaten.

Thomas form och chanser i Ryder Cup har varit ett ivrigt samtalsämne den senaste månaden. Den trefaldige majorvinnaren missade FedEx Cup-slutspelet för första gången i sin karriär och kommer att behöva förlita sig på ett wild card för att ta sig in i det amerikanska Ryder Cup-laget som står inför Europa nästa månad i Rom.

Har inte hittat formen – kan han missa Ryder cup?

Men den här debatten har flera dimensioner. Thomas har ett facit på 16-5-3 i Ryder Cup och Presidents Cup under sin karriär, men han har haft svårt att hitta formen nu i sommar. I sina senaste nio starter har han missat fem kvalgränser och har bara två placeringar (en delad 12:e plats och en delad 9:e plats) bland de 50 bästa. Han missade kvalgränsen i tre av årets fyra majors.

Justin Thomas. Foto: Getty Images

Han är rankad 14:e i Ryder Cup-ställningen (de 12 bästa kvalificerar sig automatiskt), och den amerikanska kaptenen Zach Johnson har blivit tillfrågad om Thomas ofta under den senaste månaden. Programledaren Colt Knost frågade Johnson om han har kommunicerat mycket med Thomas angående Ryder Cup.

Justin Thomas är en omtyckt golfspelare
Zach Johnson. Foto: Getty Images

-När du har någon så talangfull och med en sådan trevlig karaktär, vill du inte se dem kämpa, sa Johnson.

-Jag vill bara se honom spela bra golf. Och när JT spelar bra är det bra för alla. Han är en av våra absoluta tillgångar på PGA-touren. Så ja, vi har kommunicerat. Jag hoppas att han förstår, och det gör han. Vi kommer att fortsätta med raka puckar och lägga allt på bordet. Jag har berättat för honom att jag inte vet vad som väntar, men uppenbarligen överväger vi fortfarande att välja JT till kapten.

Han har varit en del av Team USA sedan 2017, många vill umgås med honom då han är en trevlig kille. Och självklart är det han har gjort på banan i dessa cuper väl dokumenterat. Så hans meritförteckning talar för sig själv.

Vilka kommer med i Ryder Cup-laget?

Brian Harmans seger i The Open Championship hjälpte inte Thomas chanser, eftersom det lät Harman kliva fram till en automatisk kvalificeringsplats. Thomas kämpar också mot andra spelare som Cameron Young (9:e i rankingen), Collin Morikawa (10:e), Keegan Bradley (11:e), Sam Burns (12:e) och Rickie Fowler (13:e).

Vi har också Lucas Glover, som har vunnit sina två senaste starter på touren och klättrat till 16:e plats i rankingen. Om han presterar starkt den här veckan och nästa, hur kan man då bortse från den hetaste spelaren i golf när man väljer laget?

Det gäller att imponera på Johnson

Dessutom kan mycket hända den här veckan och nästa, eftersom spelare – vissa som kanske inte ens är med i diskussionen just nu – kommer att försöka utnyttja sina sista starter för att imponera på Johnson och argumentera för sitt val. Thomas har inga fler starter för att göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights