NyheterTävlingar

Fyra svenskor fixade LPGA-tourkortet

Åtta spelare tog kortet till LPGA-touren 2023 via bra spel på Epson Tour denna säsong. Däriblad Celine Borge från Norge och finskan Kiira Riihijarvi. Förra veckan var det dags för den andra delen av slutkvalet (totalt åtta ronder) där de 45 bästa spelarna skulle få ett kort till LPGA-touren nästa säsong.

Den första veckan spelades fyra ronder på Magnolia Grove där de 75 bästa spelarna gick vidare till den sista delen av kvalet. Samtliga fem svenskor gick vidare till Highland Oaks GC där det alltså gällde att hamna topp-45. Något som fyra av de fem svenskorna lyckades med. Tyvärr hade Beatrice Wallin två slag för mycket för spel på LPGA-touren nästa säsong.

De fyra svenska tjejerna som klarade kortet är:

Linnea Johansson

Slutade på åttonde plats i slutkvalet på 21 under par. Linnea kommer från Båstad och blev proffs 2017. Hon har 10 stycken topp-10 placeringar på Epson Tour och bästa placering på LPGA-touren är en 24:e plats i Dow Great Lakes Bay Invitational. Hon har spelat in drygt 130 000 dollar i karriären på LPGA-touren och nästan 150 000 dollar på Epson Tour.

Ellinor Sudow

Slutade på delad 17:e plats i slutkvalet på 17 under par. Kommer från Vasatorp och blev proffs i år. Kom trea i Scottish Women´s Open Championship och har även varit med i toppen av Danish International Ladies Amateur Championship och German International Amateur 2021. Tog sig igenom alla stegen i kvalet hela vägen till ett LPGA-tourkort.

Dani Holmqvist

Delade 21:a platsen i slutkvalet på 16 under par. Är 34 år, blev proffs 2012 och kommer från Stockholm och har tjänat 475 000 dollar i karriären på LPGA-touren där en sjunde plats i Thornberry Creek LPGA Classic 2018 är hennes bästa placering. Holmqvist har även fyra topp-10 placeringar på Ladies European Tour.

Louise Ridderström

Slutade på delad 34:e plats på 13 under par. 28-årige Louise Ridderström kommer från Danderyd och blev proffs 2016. Hon har tjänat 98 000 dollar i karriären på LPGA-tour där bästa placeringen är en delad 18:e plats i LPGA Mediheal Championship 2019.

Louise Ridderstrom med LPGA.tourens Mollie Marcoux Samaan. Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights