Nyheter

Henrik Stenson lanserar rikstäckande golfaktivitet för barn

Play by Stenson är namnet på den nya, rikstäckande golfsatsningen för alla bara mellan 5 och 12 år som kombinerar lekfullhet, gemenskap och minnen. Aktiviteten passar perfekt för barn som redan spelar golf och för dem som inte aktivt spelar golf eller aldrig har provat det tidigare.

Med Play By Stenson strävar Henrik med team efter att göra golf lekfullt och inkluderande för att skapa en positiv och givande golfupplevelse för alla barn. Genom att sätta leken i fokus skapas enrolig och avslappnande atmosfär, vilket gör golf en tillgänglig och engagerande för alla.

– Golf ska vara enkelt och kul, menar Henrik.

Aktiviteten består av tre moment –  Svinga, Sikta och Sänka, där deltagarna samlar poäng genom att slå långa slag , chippa och putta . Det kombineras självklart med välbehövliga pauser för att njuta av massor med glass!

– När jag tänker tillbaka på min tid som junior så spenderade jag och mina golfkompisar otaliga timmar runt övningsområdet på golfbanan. Det var en fantastisk tid som också inkluderade en otrolig mängd glass. Nu vill vi på Henrik Stenson Foundation återskapa och förmedla samma känsla för att alla barn runt om i Sverige med Play By Stenson, säger Henrik.

Varje deltagare kommer att utmanas i tre färdigheter. Deltagarna har tre försök att chippa, tre försök att putta samt tre försök att slå långa slag, totalt nio försök var.

Deltagarna kommer att samla poäng i varje färdighet. Den med den högsta poängsumman i alla tre färdigheter tillsammans kommer att förklaras som totalmästare i hans eller hennes ålderskategori.

Play By Stenson utspelar sig över fyra nivåer –  Par, Birdie, Eagle och HIO. Par är första nivån och spelas på klubbnivå. Därefter går de som har samlat mest poäng vidare till nästa nivå. HIO-nivån är finalen med cirka 12 barn i varje klass som spelas i samband med Stenson Sunesson Junior Challenge nästa år.

Klicka här för att komma till Play by Stensons hemsida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights