NyheterTävlingar

Fyra svenskor topp-10 i Madrid

Spanjorskan Ana Peláez gjorde en Linn Grant, det vill säga att vinna sin första tävling på Ladies European Tour som fullvärdig medlem. Dessutom på hemmaplan och i överlägsen stil. 24-åringen från Malaga gick hela 23 under par i Comunidad De Madrid Ladies Open och vann med sex slag före Linnea Ström som avslutade med en fantastisk 64-runda för att spurta hela vägen till andraplatsen.

Men åt Ana Peláez fanns det inget att göra. Peláez blev proffs förra sommaren, och kom långt ner i kvalskolan i december, vilket innebar att hon var tvungen att förlita sig på en inbjudan till Comunidad De Madrid Ladies Open. Hon fick en sådan av arrangörerna, men för att säkra sitt kort för resten av säsongen behövde spanjorskan vinna hela tävlingen. Och istället för att bli nervös av detta, blev hon inspirerad och levererade sin bästa golf någonsin när det gällde som mest.

Ana Peláez firar efter en av många birdies i Madrid. Foto: Tristan Jones/LET.

Efter två inledande varv på 69 och 67 slog hon till med ett banrekord på lördagen, 63 slag och en stor ledning som hon behöll hela vägen in i mål.

– Jag var väldigt lugn på banan. Jag försökte göra mitt jobb, som jag gjort de senaste dagarna och ta ett slag i taget och försökte skjuta så lågt jag kunde, sa Peláez, som hade sin bror, Carlos, som caddie.

Den spanska publiken bar fram henne under söndagen och när hon chippade i för eagle på det 14:e hålet på avslutningsrundan kom veckans största jubel.

– Det var ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. Hela publiken blev galen och jag älskade det. Jag älskade energin. Det var overkligt, sa Peláez.

Linnea Ström hade nog önskat att tävlingen skulle fortsätta lite till. Hon förbättrade sina resultat varje dag och med rundorna 72-68-67-64 slutade hon 17 under par och ensam andra plats.

– Jag spelade riktigt bra. Jag är jättenöjd och har haft en bra vecka så nu ska jag se till att bygga vidare på detta och ha en bra sommar. Anas prestation är fantastisk och att göra det i sitt hemland är väldigt roligt och imponerande, sa Linnea efteråt.

Även Linn Grant hade en bra vecka i Madrid och slutade 7:a. Elin Arvidsson och Maja Stark delade 10:e platsen. En bra svenskvecka således!

Klicka här för att komma till slutresultatet från Madrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights