NyheterUtrustning

Nu lanseras Sveriges första premiumgolfboll Hitpin

Hitpin är Sveriges första premiumgolfbollsvarumärke grundat av entreprenören, affärsstrategen och designern Johan Ronnestam. Först ut på marknaden är tre premiumgolfbollar med samma höga kvalitet och prestanda som de bästa golfbollarna på marknaden – men till ett betydligt bättre pris.

– Som ung golfare drömde jag om att ha råd att spela Titleist Balata, en premiumgolfboll som gav spelarna på golftouren möjlighet att ”bita” bollen vid pinnen på ett fantastiskt sätt. Jag hade tyvärr inte råd utan fick nöja mig med billigare och därmed sämre bollar. Känslan av att inte ha råd med en golfboll av allra högsta kvalité har dröjt sig kvar och det är därför som jag har startat Hitpin Golf, säger Johan Ronnestam.

Hitpins grundare Johan Ronnestam.

Hitpin Golf grundar sig i en affärsidé som Johan Ronnestam grunna på en längre tid; att skapa ett golfvarumärke som är inkluderande och där alla har råd att köpa utrustningen, även om man är ung och nyss har upptäckt sporten. Bollarna tillverkas i Asien och Ronnestam har provspelat många prototyper och specificerat om materialen under två års tid för att få fram de tre premiumbollarna som nu lanseras.

– Jag önskar att den här typen av prisvärda premiumgolfbollar fanns när jag började spela som ung. Det är en stor skillnad att spela med riktigt bra golfbollar. Hitpin demokratiserar golfsporten genom att skapa premiumgolfbollar till ett rimligt pris och det är extra kul att Hitpin är ett svenskt företag, säger Mathias Grönberg, Fd DP World Tour & PGA Tour proffs.

Vill skapa ett varumärke som vänder sig till vanliga människor

Hitpins grundare Johan Ronnestam är passionerad kring sport och äventyr med lång erfarenhet från skidåkning, vågsurf och att spela golf. Under flera år var han även verksam som snowboardproffs och hade en plats i svenska landslaget.

– Jag vill föra in streetkänslan in i golfen och skapa ett varumärke som vänder sig till vanliga människor med en vanlig plånbok och till alla dem som tror att golf inte är för dem på grund av den stigmatiserade bilden som fortfarande finns kring sporten, avslutar Johan Ronnestam.

Produktinformation och priser

Hitpin Pro F1+, en fyrdelsboll för låghandicaparen, med hög bollspin, fantastisk kontroll och bollhastighet

Pris: 360 kronor per dussin vid köp av fem dussin

Hitpin Tour Titan Soft, en mjuk tredelsboll, för låg och medelhandicaparen, med extremt mycket känsla och högre spinn än Pro F1+

Pris: 360 kronor per dussin vid köp av fem dussin

Hitpin Supersonic, en tvådelsboll, för höghandicaparen, utvecklad för längd

Pris: 180 kronor per dussin vid köp av fem dussin

För mer information kom Hitpin Golf klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights