NyheterTävlingar

Galen spurt gav norsk seger i Dubai

Viktor Hovland vann sin första Rolex Series-titel när han fullbordade en sensationell avslutning och vann i särspel över Richard Bland och tog hem Slync.io Dubai Desert Classic på söndagen. Norrmannen var knappt med i segerdiskussionerna efter en missad parputt på det 15:e och han var då fyra slag efter ledande Rory McIlroy. Men Hovlands avslutande tre hål var smått otroliga: Birdie-eagle-birdie innebar 66 slag på rundan och totalt 12 under par. Något senare kom även Richard Bland in på samma resultat efter en fin avslutning och allas blickar riktades mot Rory McIlroy som var kvar ute på banan, även han 12 under par.

Men nordirländaren slog ett riktigt dåligt andraslag på avslutningshålet och skickade bollen en bra bit ut i vattnet och kunde inte sedan rädda paret och istället blev det särspel mellan Hovland och 48-årige Richard Bland. På det första särspelshålet gjorde Hovland en birdie och det kunde inte Bland matcha och därmed var saken klar. Hovland blir med segern första norrman att vinna en Rolex Series-tävling och den tar upp honom till tredje plats på världsrankingen.

Viktor Hovland pustar ut efter sin fenomenala seger i Dubai. Foto: Getty Images.

– Det är rätt galet. Jag trodde inte på vinst när jag gick ut idag. Efter treputten på 15:e kokade det inom mig och då trodde jag det var helt kört. Jag ville ändå göra en snygg avslutning och få en bra placering, sa Hovland.

– Jag har fortfarande mycket att bevisa för att kunna gå förbi killarna över mig på världsrankingen (Jon Rahm och Collin Morikawa) men det här är en bra start och vi får se vad som händer.

Bäste svensk i Dubai blev Joakim Lagergren med en delad 18:e plats. Alexander Björk delade 60:e platsen med bland annat Henrik Stenson och Sebastian Söderberg slutade på delad 73:e plats.

Klicka här för att se resultaten från Dubai Desert Classic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights