Golfbanor utomlandsGolfpärlor

Golfarna har talat – detta är Europas bästa golfbanor

2021 års bästa golfbanor har korats – nya klubbar tar plats i toppen. Golfhäftet är Europas ledande förmånskort för golfare och varje år spelas hundratusentals golfrundor på de nära 1200 Golfhäftet-anslutna golfbanorna i Europa. Efter spelad runda betygsätter spelarna såväl banorna som golfklubbarnas bemötande och faciliteter. Golfhäftet har sammanställt 2021 års ratings baserat på 80 646 utvärderade golfrundor och korat de vinnande golfbanorna och klubbarna i ett antal priskategorier. För att nomineras till ett pris ska golfbanan ha fått minst 50 röster och ha en rating på minst 4 (av 5). 


– Vi är superglada över Golfhäftet-användarnas otroliga engagemang i att berätta om sina golfupplevelser för oss. Detta är lika viktigt för oss som för våra anslutna klubbar i Europa. I år har det varit en hel del förändringar i toppen, samtidigt som exempelvis Trehøje fortsätter att hålla ett starkt grepp om de danska topplaceringarna, berättar Fredrik van Speijk, VD och medgrundare på Golfhäftet.

Mallorca i topp

I år syns nya listettor både i Sverige och i Spanien. I Sverige kniper Oskarshamns GK priset ”Players Choice Award” och i Spanien tar ”Golf Son Servera” på Mallorca hem förstaplatsen. Det finns också klubbar som starkt håller i topplaceringarna från förra året, Kils GK i kategorin ”Bästa restaurang”, Östad Golf Väderstad i ”Bästa Gästfrihet” och Vinbergs GK var återigen den mest besökta Golfhäftet-klubben.


– Vi tror vi fick priset mycket för att vi fokuserar på det som är viktigt och att alla på klubben jobbar mot samma mål. Vi har en god sammanhållning bland anställda och positiva medlemmar som smittar av sig, säger Oskarshamns GKs Head Pro Karl-Anders Grundin och fortsätter:
– Vi har långsiktiga planer som följs upp i etapper, vi startade 2016 med stora förändringar och sedan dess har mycket förbättrats på bana, träningsområdena och även klubbhus. Under 2022 fortsätter med utvecklingsarbetet på banan. Vi lägger mycket fokus på finishen samt planerar för ett nytt klubbhus som ska stå klart 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights